• Friday, 26 April 2024

Bir iki günlüğüne iş seyahati için geldiniz veya ailenizle İzmir yollarına düştünüz. Koşmayı da çok seviyor, fırsat buldukça parklara, ormanlara, sahil kenarlarına atıyorsunuz kendinizi… Peki İzmir’de nerelerde koşarsınız? Şimdi bu yerlerden bahsedelim.

KORDON BOYU




İlk koşu alternatifi tabii ki Kordon boyu. Bir tarafınızda Alsancak, diğer tarafınızda Karşıyaka, ortada muhteşem bir deniz, açık bir gökyüzü... Mis gibi deniz kokusu, saçlarınızı okşayan imbat rüzgarı ve etrafta bu atmosferi soluyanlar. Hele mevsimlerden bir de ilkbahar ise koşmak ayrı güzeldir Kordonboyu'nda. Tabii kısa mesafe antrenmanı için burası ideal bir parkur. Konak’tan başlayıp Alsancak Limanı’na doğru koşup geri gelebilirsiniz.

 

 

KÜLTÜRPARK




Yazın ortasında ve gün ortasında koşmak gerekiyorsa en güzel rota Kültürpark. Aynı zamanda 1.800 metrelik bir koşu ve yürüyüş parkuru da bulunuyor Kültürpark’ın içinde. Dut ağaçlarının gölgesinin altında Kültürpark’ın sakin atmosferinde koşmak hakikaten çok eğlenceli.  1.8 km.’lik alanı 10 defa koştuğunuzda bir yarı maraton antrenmanı mesafesini yakalayabilirsiniz.

 

KARŞIYAKA MAVİ ŞEHİR PARKURU




Kaldığınız yer Karşıyaka’da ve Alsancak tarafına geçmek istemediniz. Peki yok mu güzel bir koşu güzergahı? Olmaz olur mu? Belki de İzmir’in en eğlenceli koşu parkuru Karşıyaka Mavişehir arasında. Geniş, ferah sahil bandı, yazın bütün kalabalığına karşın size rahat bir koşu atmosferi sağlar. 6 km.’lik parkur sakin bir yaz akşamı koşusu için ideal bir mesafe.

 

UZUN MESAFECİLER NARLIDERE’YE




Uzun mesafe koşucusunuz ve 6 km’lik parkurlar sizi kesmiyor. O vakit, Kordon boyu Alsancak’tan Narlıdere’ye doğru 20 km’lik düz bir parkuru tavsiye edebiliriz. Git gel 40 km. Siz antrenman mesafenize göre yolun belirli bir noktasından geri dönebilirsiniz.

 

KADİFEKALE’YE NE DERSİNİZ?




Hep düzlük ve deniz manzarası mı? Şehir içini keşfederek nasıl koşarım diyenler için de bir parkur önerimiz var tabii... İzmir’in en eski yerleşim yerleri olan Kemeraltı Çarşısı’ndan, Kızlarağası’nın içinden Basmane’ye doğru koşabilirsiniz. Basmane Tren Garı’nı sol tarafınıza alıp Kadifekale istikametine doğru tırmanabilirsiniz. Kalenin içinden geçip ara sokaklardan Fahrettin Altay’a doğru inip, oradan Asansör civarından tekrar Kordon’a farklı bir parkur yakalamış olursunuz. Bu güzergahı yapacaksanız sabah çok erkenden koşmaya çıkmalısınız çünkü mesai başladığında Kemeraltı’nın içinden geçmeniz, kalabalık nedeniyle imkansız. Ayrıca bu rota size tarihi çarşılar, evlerin yanı sıra gecekonduları, Roman mahallelerinin renk cümbüşlerini de hafızanıza taşıyacak. Tabii bakış açınız önemli, nezih bir parkur arayanlar için değil bu rota, kaşif ruhlular ise yola düşebilir.

 

İyi koşmalar...



Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
11. Alaçatı Ot Festivali

Bahar ve taze yiyecekler derken bu mevsimde ziyaret edilecek en güzel festival hakkındaki yazımıza göz atmaya ne dersiniz? Alaçatı Ot Festivali’nden söz ediyorum.İnternetten daha uygun fiyata araba kiraladık İstanbul’dan Alaçatı’ya araçla...

İzmir’in Koşu Rotaları

KORDON BOYUİlk koşu alternatifi tabii ki Kordon boyu. Bir tarafınızda Alsancak, diğer tarafınızda Karşıyaka, ortada muhteşem bir deniz, açık bir gökyüzü... Mis gibi deniz kokusu, saçlarınızı okşayan imbat rüzgarı ve...

Ege'nin En Güzel Kuş Rotaları

BİLİM DÜNYASINA YARDIMCI OLMAK Dünyada kuş gözlemciliği bir hobi olarak yaygın bir alışkanlık ve bu hobi bilim dünyasına yardımcı oluyor. Çünkü dünyanın her yerinde binlerce insanın yaptığı kuş kayıtları ortak bir...

Yarı Yıl Tatili İçin En İyi Rotalar

Çanakkale Şehitlik ZiyaretiGelin seyahate kuzeyden başlayalım ve hiç ihmal etmediğimiz bir şehri kış rotamıza alalım. Yakın dönem Türk tarihinde önemli bir yer tutan Çanakkale Şehitliği yarı yıl tatilinde çocuklarınız ile...