• Thursday, 25 April 2024

Bayram tatili yaklaşıyor…

 

Ramazan Bayramı mayısın ilk haftası. Suyun serinliğini sevenler için deniz sezonunu açmak için de güzel bir zaman.  Soğuk su sevmeyenler için en iyi rotalar genelde Güney Ege kıyılarında; serin su ile sorunu olmayanlar ise Kuzey Ege’ye doğru yola çıkabilir.

 

Çıkabilirler ama nasıl? Siz siz olun bu bayram, elinizi çabuk tutun. Çünkü uzun tatil zamanlarında hem oteller, hem de araç kiralamaları çok önceden doluyor. Son güne kalırsanız yaya kalabilirsiniz, bizden hatırlatması…

Araç kiralamak mantıklı


Bayram tatilinde hem aile ziyareti hem de tatil planlıyorsanız en iyi seçenek araçla yola çıkmak. Uzun mesafeyi uçakla kat edenler de bulundukları bölgelerde araç kiraladıkları için bayram tatilinin ilk günleri genelde kiralık araç kalmaz. Bu nedenle vakit kaybetmeden internetten yer ayırtmanızda fayda var. Ege Bölgesi’ni düşünüyorsanız http://www.dokay.com.tr’de size uygun araçlara bakmayı unutmayın. Özellikle Balıkesir ve İzmir gibi Ege’nin önemli tatil rotalarında şubeleri olan Dokay araç kiralama, özel avantajlarıyla sizin için iyi bir tercih olabilir.

 

Şimdi gelin Balıkesir’den veya İzmir’den kiraladığınız araçlarla size en yakın Ege tatil rotalarının bir listesini yapalım. Yapalım ama bayramda yolların kalabalık olduğunu, trafik kaza oranlarının arttığını ve mutlu yarınlar için trafik kurallarına uymamız gerektiğini de hatırlatalım. Siz yine her halükarda kiralık aracınıza süper maksimum güvence paketini ekletmeyi de unutmayın. Ve ne olursa olsun hız yapmayın... Bir saat geç olsun ama sağlıkla olsun.

 

En Güzel Ege Rotaları

 

1 . Bozcaada





Kuzey Ege’nin en güzel rotalarından bir tanesi Bozcaada...Gidip görülmesi gereken yerler arasında yer alan noktalardan bir tanesi ama mayıs ayında suyu Güney Ege’ye göre bir miktar soğuk olur. Bozcaada’nın en güzel zamanıdır ilk bahar. Gelincik tarlaları, yemyeşil kırları ve taze açmış asma ağaçlarının rüzgarda sallanan dalları ile çok dinlendirici bir yer. Rengarenk ve farklı lezzetlerden yapılan reçellerinin tadına bakabilir, lavantalı dondurma yiyebilir, çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Ankara’dan, İstanbul’dan uçakla Edremit’e ulaşabilir, trafik ile boğuşmaktan kurtulabilirsiniz. Dokay’ın Edremit Koca Seyit Havalimanı şubesinden araç kiralayarak Bozcaada’ya geçebilirsiniz.

 

2. Ayvalık-Cunda


Cunda Adası, hem İzmir hem de İstanbul’dan tatile çıkanlar için ulaşım açısından neredeyse aynı mesafede. Yine Ankara ya da İstanbul’dan uçakla gelenler için Dokay Edremit şubesinden araç kiralamak mümkün. İzmir’de ise kara yolu ile 2,5 saat uzaklıkta Ayvalık. Cunda, bayramda birçok tatilcinin favori noktalarından bir tanesi. Bu yüzden Ada’nın bir miktar kalabalık olacağını göz önünde bulundurun. Ama hem gemi turları için, hem de Sarımsaklı gibi sakin koyları için iyi bir nokta Cunda. Aynı zamanda hem butik otellerin varlığı hem de kamp alanlarının çokluğu Cunda’da tatilciler için birçok avantaj barındırıyor. Araç kiralayıp kamp yapmak isteyenler için iki kamp yeri önerimiz var: Ada Camping ve Cunda Fora Glamping. Buralar popüler olan ve genelde kalabalık olan iki yer…Hatırlatmakta fayda var.

 

3. Kozak Yaylası – Bergama


Ege sadece kumsalları ile meşhur bir yer değil tabii... Bayramda yoğunluktan kaçmak, trafik istemeyenler için son yıllarda popüler olmaya başlayan Bergama Kozak Yaylası ve köylerini tavsiye ederiz. Kozak Yaylası ve köyleri, fıstık çam ağaçları, organik ürünleri ve yeşil doğası ile içinizi açacak. Aynı zamanda Bergama’nın tarihi yerleri ve eski sokakları ile bütünleyici ve doyurucu bir tatil isteyenler için hakikaten enfes bir rota.

 

4. Foça




Özellikle İzmir’e yakın, daha sakin bir tatil noktası Foça... Yoğun trafiği hesaba katmazsanız, maksimum 1,5 saatlik uzaklıkta. Taze deniz balıkları, Roma dondurmacısı, kalesi ve begonvillerin sardığı taş evleri ile bütün stresinizi alacak bir tatil rotası Foça... Konaklama yerlerinin azlığını göz önünde bulundurun ve Foça için konaklama rezervasyonlarınızı önceden yaptırın. Bizden tavsiye...

 

5. Davutlar ve Kuşadası




İzmir’den, otobandan ulaşmanın en kolay olduğu tatil rotalarında bir tanesi Kuşadası... Bir saatlik mesafede Kuşadası şehir merkezine varabilirsiniz. Biraz daha giderseniz Davutlar bölgesi ve ilerisi Milli Park. Kuşadası merkezi, bayramda kalabalık olacaktır ama genç fertleri olan aileler için iyi bir seçim olabilir. Genç kitleler Kuşadası’nda vakit geçirirken daha sakin takılmak isteyenler Davutlar tarafında butik otelde, kamp alanında kalabilir veya ev kiralayabilir. Milli Park ise hem temiz bir sahil, hem de yürüyüş yapmak isteyenler için ideal bir parkur olacaktır.

 

 

6. Pamukkale-Salda



Sadettin Teksoy’un, “Saçım benim saçım benim, dökülüyor saçım benim, girdim Keloğlan Mağarası’na, gür çıkar saçım benim” sözleri ile meşhur olmuştu Acıpayam’daki Keloğlan Mağarası... İşin magazin yönü bir kenara, burası hakikaten farklı rota arayanlar için eğlenceli bir bölge. Termal arayanlar için Pamukkale otellerinde konaklayabilirsiniz ya da günübirlik Pamukkale’nin termal havuzunun keyfini çıkarır, yamaç paraşütü yapar, oradan Acıpayam’a geçip Keloğlan Mağarası ve Acıpayam Kanyonu’na uğrar ve bir gün sonra soluğu Salda Gölü’nün eşsiz maviliğinde alabilirsiniz. Mayıs ayında rengarenk tarlaları, yeşil doğası ve turkuaz sahilleri ile Salda sizi büyüleyecektir.

 

7. Akyaka – Akbük

 

Muğla Akyaka, bayramlarda sık sık sıkışık araç trafiği ile haberlere çıkıyor. Azmak nehrinin berrak suları, iki katlı Osmanlı evleri, sakin sahili ve yemyeşil doğası ile Gökova’nın eşsiz güzelliği bu ilginin asıl sebebi. Aynı zamanda kamp severler için Akyaka düzenli kamp alanları ile de tercih sebebi. Bizim size tavsiye edeceğimiz diğer bir yer ise Akyaka’ya Bodrum yönüne doğru 25 dakika mesafede olan Akbük... Ev, otel gibi turizm tesislerinin olmadığı Akbük koyu, hem tertemiz denizi hem de güzel kamp alanları ile revaçta.

 

 

8. Datça – Palamutbükü




Deniz sezonunu daha güneyde açmak isteyenler için birçok nokta bayramda kalabalık olacaktır. Daha sakin bir yer istiyorsanız Datça, Palamutbükü’nü tercih edebilirsiniz. Turkuaz suları, sakin kamp alanları ve butik otelleri ile gerçekten keyifli bir rota Palamutbükü... Ama oraya ulaşmak için biraz uzun ve virajlı bir yolu göze almalısınız.

 

9. İztuzu-Sarıgerme

 

Kaya mezarları, tatlı ve tuzlu suyun karıştığı uzun sahilleri, nar bahçeleri ile Dalyan Sarıgerme keyif alacağınız bir tatil bölgesi. Tatilinize biraz da tarih eklemek isterseniz, Dalyan’dan tekne ile Kaunos Antik kentine geçebilirsiniz. Caretta Caretta’lar için üreme alanı olan İztuzu Plajı keyifli bahar akşamlarını yaşayabileceğiniz bir nokta. Daha sakin bir yere gitmek isterseniz, araba ile 20 dakikalık bir yolculukla Sarıgerme’ye geçebilirsiniz. Altın sarısı kumlarına ve uzun sahiline bayılacaksınız.

 

10. Ölüdeniz




Son rota önerimiz, Ege’nin uç noktalarından bir tanesi olan Ölüdeniz. Genelde çok popüler bir tatil rotası olan Ölüdeniz, sezon boyunca kalabalıktır. Bahar ayları ise ziyaret için en güzel zamandır. Ama bayramda yerli turist yoğunluğunu da hatırlatmak lazım. Durgun denizi, milli parkı ve sezona göre nispeten ucuz restoranları ile her zaman gözde bir tatil beldesi Ölüdeniz.

 

Güvenli ve keyifli seyahatler.


Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
Bayramda Ege Sahilleri

Araç kiralamak mantıklıBayram tatilinde hem aile ziyareti hem de tatil planlıyorsanız en iyi seçenek araçla yola çıkmak. Uzun mesafeyi uçakla kat edenler de bulundukları bölgelerde araç kiraladıkları için bayram tatilinin...

9 Eylül’de Koşmak

Tatil kavramı kişiye göre değişir mi? ‘Değişir elbet’, dediğinizi duyar gibiyim. Kimisi yaylaya çıkmayı, kimi yurtdışına gitmeyi, kimi de her şey dahil bir otelde bir hafta boyunca yemeyi, havuz kenarında...

Ege'nin En Güzel Kuş Rotaları

BİLİM DÜNYASINA YARDIMCI OLMAK Dünyada kuş gözlemciliği bir hobi olarak yaygın bir alışkanlık ve bu hobi bilim dünyasına yardımcı oluyor. Çünkü dünyanın her yerinde binlerce insanın yaptığı kuş kayıtları ortak bir...

Yarı Yıl Tatili İçin En İyi Rotalar

Çanakkale Şehitlik ZiyaretiGelin seyahate kuzeyden başlayalım ve hiç ihmal etmediğimiz bir şehri kış rotamıza alalım. Yakın dönem Türk tarihinde önemli bir yer tutan Çanakkale Şehitliği yarı yıl tatilinde çocuklarınız ile...