• Wednesday, 24 April 2024

İzmir’den yola çıktık, tamamen yeni yapılmış yolları kullandık ve 4 saate Cunda’ya vardık? Peki sizce kaç para harcadık? Ücretli yol geçişleri, araç yakıtı ne kadar ve orada ne yedik içtik? 

Aracın markası: Nissan Qashqai 1.6 DCI

Motor ve Yakıt: 1.6 Dizel.

Her yıl Haziran ayında Cunda’da Ultimate Cunda yarışlarına katılırız. Teamkronos tarafından düzenlenen Ultimate Cunda yarışları, bisiklet, yüzme ve koşu etaplarından oluşuyor.

Bu yıl yine Haziran ayı gelip çattı ve biz Cunda yoluna düştük ve bu yıl yarışı bir Ege turu haline getirmek istiyoruz. O nedenle önce hava yolu ile İzmir’e gideceğiz ve oradan bir araç kiralayarak Cunda’ya doğru yola çıkacağız. Sahilden yeniden İzmir’e dönüp aracı bırakarak İstanbul’a döneceğiz. Bu yazı evet bir yol yazısı ama bir o kadar da yeme içme yazısı... Cunda’ya gideceğiz, konaklayacağız ve döneceğiz. Ne yiyeceğiz, ne içeceğiz ve ne kadar harcayacağız... 

 

Gelin hep beraber yola çıkalım:

İSTANBUL’DAN ÇIKIŞ

Yola bir Perşembe günü öğle saatlerinde çıktık. Trafikte problem yaşamak ve daha yolun başında stresle yola devam etmek olurdu, o nedenle öğle saatlerini tercih ettik. Aracımızı Sabiha Gökçen havalimanına yakın bir otoparka bırakıp uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na varacağız. Oradan Dokay’dan kiraladığımız bir araçla Cunda’ya geçeceğiz.

Yola çıkmadan önce www.dokay.com.tr web sitesinden araç kiralamamızı yaptık. Araç kiralamasını çok önceden yaptık ki bu daha ucuz bir yöntem. Son dakika hem sınırlı araç tercihi hem de daha yüksek fiyatla karşılaşmak istemedik. Kiraladığımız araç Nissan Qashqai 1.6 Dizel, otomatik... Aracı online alırsanız günlük 405 ₺ ödüyorsunuz, işleminizi şubede yaparsanız ise bu rakam günlük 578 ₺’ye çıkıyor.


Araçta 4 kişiyiz, havalimanına kendi aracınızla gitmek bu durumda mantıklı hale geliyor. Çünkü dört kişi servise 120 ₺ para ödememiz gerekiyor ki bu miktar araçla yaklaşık 60 ₺. Bir hafta boyunca aracımız otoparkta duracak, bunun bedeli de 140 ₺. Otopark ve benzin toplamda 260 ₺ ödeyeceğiz. Servis kullansaydık bu rakam 240 ₺olacaktı. Kısacası 20 ₺ karşılığı konfor satın almış oluyorsunuz. 


UÇAKLA ADNAN MENDERES’E

İzmir uçağımız saat 11.00’da, saat 9.30’da havalimanındayız. Online check in’imizi yaptığımız için kontrol noktalarından beklemeden geçiyoruz. Biletimizi çok önceden aldığımız için kişi başı 350 ₺ para ödedik.

Saat 11’de uçak havalanıyor ve yaklaşık bir saatlik uçuş sonrası İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na varıyoruz.

Yarım saatlik bir bagaj alma hengamesinden sonra, Adnan Menderes’ten çıkıp Dokay Rent a Car’ın havalimanındaki şubesine gidiyoruz. Bizi Dokay’ın güler yüzlü personeli karşılıyor. Kira evraklarımız hazır, yaklaşık 10 dakika içinde işlemleri tamamlayıp araca geçiyoruz.

 


Havalimanı’ndan kiralık aracımızı alıyoruz, alışta benzin fulldü ve aracı yine aynı full benzin ile bırakacağız.

İzmir’i çok severiz ama yarış öncesi İzmir’de vakit kaybetmek istemiyoruz, dönüşte artık şehrin tadını çıkaracağız.

Gaziemir üzerinden yeni yapılmış Çeşme otobanından Karşıyaka yönüne doğru yola çıkıyoruz. Bornova girişinde birazcık trafik var ama canımızı sıkacak kadar değil.

Aylardan henüz Haziran, lakin İstanbul’dan gelmiş birisi olarak İzmir bizim için bu mevsimde bile sıcak geliyor, neyse ki aracın klimaları açık.

 

YEMEK İÇİN BERGAMA’YA SAPTIK

Çevre Yolu’ndan Aliağa’yı geçtik ve yaklaşık 1,5 saat sonra Bergama sapağına geldik ve karnımız acıktı. Yoldan yemek için Bergama’ya sapılır mı, sapılmaz ama bizim gibi midesine düşkün bir ekip için bu kötü bir fikir değil. Bergama’da meşhur kokoreççi Pehlivan’ın ününü duymayan yok, e biz de tatmadan dönmek istemiyoruz.

Biz derken, araçtaki herkes değil tabi, midesine düşkün iki kişi var, diğerleri “abi saçmalama, bir kokoreç için yolu değiştirmeye ne gerek var” diye ısrar etseler de aracın direksiyonu bende olduğu için mecburen onlar da geldi.

Şehrin içinde biraz dolaşma birkaç kişiyi sorma derken Pehlivan Kokoreç’i bulduk.

Kokoreç’in tadını alınca en çok “Bir kokoreç için Bergama’ya sapılır mı” diyen arkadaşlar yedi tabii .

Bir saatlik bir yemek molası sonrası tekrar Ayvalık’a doğru yola koyulduk.


NE KADAR YAKTIK?

Evet, Cunda’ya ulaştık, peki ne kadar yakıt masrafımız oldu? Yola çıkmadan önce depoyu fulllemiştik, yarıyı biraz geçmişiz ama depo henüz bitmemiş. Şu an için tahmini yakıt masrafımız 200 ₺ civarında. Dönüşte aynı yolu kullanınca yakıt masrafımız tam olarak meydana çıkacak.


CUNDA’DA KAMP

Yarış öncesi kalmayı tercih ettiğimiz yer Cunda Adacamping... Oraya çadırlarımızı atacağız, neden, çünkü biz doğada olmayı seviyoruz . Burası belki de Cunda’da en iyi kamp noktası. Önünde enfes bir koy var, sakin ve huzurlu. Aynı zamanda Cunda’nın turizm curcunasından uzak ve yemyeşil bir alan. Sezon dışı kişi başı çadır fiyatı 120 ₺... Sezonda giderseniz bu fiyat 150 ₺’ye çıkıyor.


ULTİMATE CUNDA...

İlk günü çadır hazırlamakla geçirdik, tabii yolda çok oyalanınca çadır kurmamız gece 10’u buldu. Yol yorgunluğu, hemen uyku ve ertesi gün kampta hazırlanan güzel bir kahvaltı, biraz deniz, kumsal ve Cunda’nın henüz çok kalabalıklaşmamış sokaklarına attık kendimizi.

Cumartesi ise yarış günü. Ultimate Cunda yarışı üç etaptan oluşuyor: 10 km. bisiklet, 2 km yüzme ve 10 km koşu... Sabah ilk olarak bisiklet yarışı yapılıyor. 10 km gözünüze çok az görünebilir ama kumsalda bisikletiniz saplanıyor ve kayaların üzerinden geçip Cunda’nın arkasına yasalandığı dağa tırmanıyorsunuz. Zor ve tehlikeli bir bisiklet parkuru. Koşu da aynı parkurda yapılıyor. En kolay parkur ise durgun bir iç deniz olan Ayvalık Cunda arasındaki koyda, Köpek Adası’nın etrafından dolaşılarak tamamlanan yüzme parkuru.

 

AKŞAM ÖDÜLÜ BİR YEMEK...


Aramızda rekabet var, yarışı arkada bitiren karidesleri ısmarlar... 9 yıldır ben önden bitiriyorum ve arkadaşım da 9 yıldır Karides ısmarlıyor ama sanırım bu yıl sonra öderim deyip yan çizecek . Yarışın yorgunluğunu Cunda’nın lüks restoranlarında çıkartıyoruz. Bol mezeli bu restoran için bütçemiz sadece bir akşamlık.

Pazar sabahı kahvaltımızı yapıp İzmir’e doğru yeniden yola çıkıyoruz. Aynı yolu kullanarak geri geliyoruz. Sadece yolda bir defa mazot almak için, bir de karadut suyu içmek için durduk.

4 SAATTE GİTTİK 2 SAATTE DÖNDÜK...

Giderken keyfe keder gittiğimiz için yolculuğumuz 4 saat sürdü, dönüşümüz ise 2 saat civarı... Çünkü dönüşte sadece benzin için durduk ve non-stop İzmir’e giriş yaptık.

Peki toplam maliyetimiz ne oldu? Hadi şimdi listeleyelim:

Uçak: 1300 ₺

Araç kirası: Günlük 405 ₺ (Online ödeme)

Ayrıca yolda cam çatlaması, kaporta hasarı, lastik yarılması gibi ufak hasarlarla uğraşmamak için biz maksimum güvence paketini de satın almanızı öneririz. Sadece 80 ₺ ödeyerek büyük bir stresten kurtuluyorsunuz ve kafanız yol boyunca araç hasarlarına karşı rahat.

Yol geçiş ücretleri: 21 ₺

Yakıt: 450 ₺ (Cunda’da araçla dolaşma, farklı noktalara uğrama dahil)

Kamp ücreti: 360 ₺ (Tek kişi, üç gece)

Yeme içme: 245 ₺ (kişi başı)

Şayet bu seyahati tek kişi yaparsa, tek bir araçla, toplamda 4 Bin liraya yakın para harcıyor. Ama 4 kişi yapınca kişi başı harcama yaklaşık 1.450 ₺ civarına geliyor. Şayet bir otelde kalsaydınız bu maliyet çok daha yüksek olacaktı tabii... Kamp alanında kalmak ve 4 kişi tek araçla yola çıkmak sanırım en mantıklı olanı...

İyi seyahatler

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
11. Alaçatı Ot Festivali

Bahar ve taze yiyecekler derken bu mevsimde ziyaret edilecek en güzel festival hakkındaki yazımıza göz atmaya ne dersiniz? Alaçatı Ot Festivali’nden söz ediyorum.İnternetten daha uygun fiyata araba kiraladık İstanbul’dan Alaçatı’ya araçla...

Bayramda Ege Sahilleri

Araç kiralamak mantıklıBayram tatilinde hem aile ziyareti hem de tatil planlıyorsanız en iyi seçenek araçla yola çıkmak. Uzun mesafeyi uçakla kat edenler de bulundukları bölgelerde araç kiraladıkları için bayram tatilinin...

İzmir’in Koşu Rotaları

KORDON BOYUİlk koşu alternatifi tabii ki Kordon boyu. Bir tarafınızda Alsancak, diğer tarafınızda Karşıyaka, ortada muhteşem bir deniz, açık bir gökyüzü... Mis gibi deniz kokusu, saçlarınızı okşayan imbat rüzgarı ve...

İzmir’in Saklı Cennetleri

Karagöl: Şehrin en bilinen ilçelerinden biri olan Bornova’da bulunuyor. Karagöl, merkezden yaklaşık 30 km uzaklıktaki Yamanlar Dağı’ nda bulunuyor. Bölgeye farklı rotalardan araçla veya yürüyerek ulaşmak mümkün. Gerçekten çok bilinmeyen...