• Tuesday, 23 April 2024

Ticari araç kiralama, şirketlerin günlük ve aylık işlerinde toplu ya da tekil olarak başvurdukları ve işlerini kolaylaştıran bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Büyük ya da küçük ölçekli olması fark etmeksizin bütün işletmeler kendi iş hacimlerine göre ticari araç kiralayabiliyor. Kullanım ve sahip olma bakımından daha pratik ve daha ekonomik olan bu işlem, işletmelerin sıkça başvurduğu bir yol oluyor. Araç kiralama, işletmeler için kendi bünyelerine katacakları araçların gereklilikleri ile uğraşmadan sadece işlerine yoğunlaşmalarını sağlıyor.  Verilen hizmet bu kadar pratik ve etkili olunca sıkça tercih ediliyor. İzmir’ de oto kiralama ve ticari araç kiralama denince akla ilk gelen Dokay, her zaman kaliteli hizmet anlayışı ve yılların tecrübesi ile tüm bu alanlarda öncülüğünü koruyor.

Dokay Rent a Car‘da, günlük ihtiyaca göre günlük ticari araç kiralama işlemi, aylık ihtiyaca göre aylık ticari araç kiralama işlemi yapılabilirken yıllık ihtiyaca göre yıllık ticari araç kiralama işlemi de yapılmaktadır. İzmir' de araç kiralama denince akla ilk gelen isim olan Dokay, İzmir kiralık ticari araç ihtiyacını da 25 yıllık tecrübesi ve kalitesi ile karşılıyor. Dokay Rent a Car olarak bütün ticari araç filo kiralama işlerinizde yanınızdayız. İşinize en uygun olacak araçları, geniş marka seçeneklerini ve en uygun koşulları bulabileceğiniz kiralık ticari araç fiyatları ile Dokay her zaman sizlerin yanında! Dokay’ın sizlere sunmuş olduğu avantajlı ticari araç kiralama fırsatlarına buradan ulaşabilirsiniz.


Ticari Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ticari araç kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken birtakım hususlar vardır.

Firmalar kendi ihtiyaçlarına ve işlerine uygun olan ticari araçları kiralamalıdırlar. Örneğin, firmanın yaptığı iş hafif ticari araç kiralamaya uygunsa bu şekilde araçlar tercih etmelidir. Bu durum hem iş hacmini olumlu etkileyecektir hem de maddi olarak fark yaratacaktır.  Çünkü söz konusu ticaret olduğundan tabi ki başta ticari araç kiralama fiyatları gelmektedir. Fiyatlar araçların özelliklerine göre farklılık gösterebilir. Bu durumda seçilecek en uygun yol, yaptığınız işe gerçekten hangi özelliklerde bir araç gerektiğini çok iyi tespit etmek olacaktır. Bu sayede gereğinden fazla bir özellikte araç kiralamamış olursunuz. Özellikler arttıkça fiyatların da yükseleceğini düşünürsek bu yol sizin daha ekonomik bir filo ticari araç kiralama işlemi yapmanızı sağlayacaktır.

 

Ticari Araç Kiralamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

-        Kaç adet ticari araca ihtiyacın olduğunu belirlemek. İşletmenizde gerçekleşen iş hacmini iyi analiz ederek ve kaç adet personel için ticari araç ihtiyacının olduğunu belirleyerek sadece gerekli sayıda ticari araç kiralama yapmalısınız.

-        Araçların ne kadar süreliğine kiralanması gerektiğinin belirlemek. Uzun süreli mi kısa süreli mi olduğuna karar vererek aylık ya da uzun dönem kiralama işlemi gerçekleştirmek

-        Gerçekleşecek işlerin gerekliliklerine göre ne tür araçlara ihtiyaç duyulduğunu saptamak. Sonuca göre uygun ticari aracı kiralamak işlerin performansına etkili olacaktır. 

-        Kiralanan araç ya da araçlar, şehir içi mi yoksa şehirler arası mı kullanılacak? Bu seçeneği önceden belirlemek kiralanan ticari araçların performans ve yakıt opsiyonlarında etkili olacaktır.

-        Bütçeyi belirlemek. Yıllık ticari araç kiralama için bütçenizden ne kadar ayırabileceğinizi saptamak. Doğru yapılan hesaplamalar ile bütçenizi sarsmadan işletmenize en uygun ticari araç kiralama fiyatları ile çözüm bulabilirsiniz.

-        Kiralanan ticari araçların özellikleri nasıl olmalı? Kullanım alanlarına göre özel ekipmana ihtiyaç duyulacak mı?

-        Araçlarda depolama alanına ihtiyaç var mı? Var ise ne kadarlık alanlar gerekli ve ihtiyacı karşılayan araç sayısı bütçeye uygun mu?

-        Yıllık ölçekte kaç tane araca ihtiyaç var ve ticari araçları kullanacak personel sayısı ile eşleşiyor mu? Bu hesapların en baştan yapılması hem kaç adet ticari araç kiralanması gerektiğini hem de kaç personelin araca ihtiyaç duyacağını göstermiş olacaktır.

-        Ticari araç kiralama yaparken araçların muayeneleri ve sigortaları gibi yasal işlem gerektiren konuların tam olmasına özen gösterilmelidir. Aksi takdirde trafikte işletmenizin zarar göreceği durumlar yaşayabilirsiniz. Dokay olarak evrak hassasiyetine son derece önem veriyoruz.

-        Kiralanan ticari araçların hasar bakımı ve onarımı söz konusu durumlarda nasıl bir yol izlenecek? En baştan bu konuları netleştirmek, söz konusu durumlar yaşandığında belirsizlik oluşturmayacaktır.



Ticari Araç Kiralamanın Avantajları

Firmalar için ticari araç kiralamanın avantajları çok fazladır çünkü günümüz şartlarında ticarette araçların yeri çok geniş bir yer kaplıyor. Hangi ölçekte olursa olsun firmalar, yaptıkları işlere göre farklı niteliklerde ve sayılarda araca ihtiyaç duyarlar. Taşımacılık yapan veya sahada çalışanı olan firmalar için operasyonlarını yürütmek adına araç filosuna sahip olmak ya da ticari araç kiralamak gereklidir.

 

Ticari araç kiralamanın avantajları olarak araç konforu ile araç modeli seçme ve yenileme kolaylığı ilk akla gelen avantajlardır. Ayrıca aracın sigortası, bakımı, vergileri, kaskosu gibi düzenli takip ve yönetim gereken konuların da servis alınan firma tarafından sağlanması da büyük bir avantajdır. Acil servis, ikame yeni araç ve yol yardımı gibi ihtiyaçların hizmet alınan firma tarafından sağlanması da önemli bir artıdır.

 

Peki firmalar için ticari araç kiralamanın avantajları tam olarak nedir? Pek çok avantajı bulunan bu durumu maddeler halinde inceleyecek olursak;

-        Model seçimi ve yenileme: Ticari araç kiralama hizmeti veren firmalar birçok marka ve modeli birada sunmaktadırlar. Böylece değişen ihtiyacınıza göre araç marka ve modelini seçip değiştirme işlemini daha kolayca yapabilirsiniz.

-        Konfor: Koltuk konforundan yük alanı konforuna, sürücü kullanım ergonomisinden yükleme ergonomisine kadar birçok detay sürücü ve çalışanların gün boyunca rahat bir mesai geçirmesi ve iş güvenliği için önemlidir. Ticari araç kiralama hizmeti sayesinde bu konularda rahat ve hızlı kararlar alabilirsiniz.

-        Sigorta, bakım, vergi: Kullandığınız ticari araçların rutin trafik muayenesi ve bakımlarının yapılması, vergi takibi, sigortalanması ve bu sigortaların takibinin yapılması operasyonunuzun devamlılığı için önemlidir. Bunlar takip edilmesi gereken ve uzmanlık isteyen bir alanlardır. Bu ihtiyaçlarınızın da hizmet aldığınız firma tarafından karşılanması verimliliğinizi artıracaktır.

-        Acil servis, araç ikame, yol yardımı: Kaza ya da arıza anında ihtiyacınız olacak olan acil servis ve yol yardım hizmetlerinin sorumluluğu ve takibi de ticari araç kiralama şirketlerine aittir. Bunlar oldukça önemli ve ciddiye alınması gereken konulardır. Bunların hizmet aldığınız firma tarafından takip edilmesi ve karşılanması sizin için çok önemli bir artıdır. Herhangi bir durumdan ötürü aracın kullanılamaması halinde ikame araç hizmetinin olması da sizin işlerinizin aksamamasını sağlar. Bu hizmetlerin sigorta kapsamında size sağlanmasın araç kiralama şirketlerinin sorumluluğundadır.



Ticari Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Ticari araç kiralama şartları duyulan ihtiyaca ve aracın özelliklerine göre farklılık gösterebilir. Ticari araç kiralama işlemlerinde, ihtiyaca, aracın özelliklerine ve aracın kullanım amacına göre farklı belgeleri sunmak gerekebilir. Yolcu veya yük taşımacılığı yapmak için araç kullanılacaksa farklı sertifikalar kullanılır.


Yolcu taşımacılığı yapılacaksa, tanışacak yolcu sayısı ruhsata mutlaka işlenmelidir. Eğer yolcu sayısı belirtilmiyorsa, aracın K sertifikasına sahip olması gerekir. İzin belgesinde yolcu sayısı belirtilmiş ise K belgesi gerekli değildir.

 

Mal taşımak için ticari araç kullanmak istenirse; aracın yük kapasitesi ve eğer varsa taşınacak yolcu sayısı da belirtilmelidir. Yurt içi eşya taşımak için kiralanan araçlarda K ( K1 ve K2) belgesi şarttır ve aracın plakasına işlenmelidir. K1 belgesi, aracın yurt içinde ticari yük taşıma yapması için gereklidir. K2 belgesi ise yalnızca aracın sahibinin ticari olmadan kendine ait olan yükleri taşıma izni verir.

 

Eğer herhangi bir K belgesine sahip değilseniz, N1 ve N1G sınıfı ticari araçları, taşınan eşyanın ticari olmadığı işlerde kullanmak üzere kiralayabilirsiniz.

 


Dokay’ dan Ticari Araç Kiralama Avantajları

Dokay Rent a Car, tüm araç kiralama ihtiyaçlarınızda olduğu gibi ticari araç kiralama ihtiyacınızda da yanınızda olmaya devam ediyor. Dokay, uygun ticari araç kiralama fiyatları başta olmak üzere birçok konuda sizlere avantajlar sunmaktadır.

-        Kira bedelleri düzenli ve sabittir.

-        Kira dönüşü aracın ikinci el değer riski Dokay tarafından karşılanır.

-        Araçların, aylık kira bedellerini gider olarak kurumlar vergisi matrahından düşebilirsiniz.

-        Kiralama faturasındaki KDV’ yi ödenecek KDV’ nizden düşebilirsiniz.

-        Türkiye genelinde ücret ödemeden periyodik bakım hizmeti alabilirsiniz.

-        Yaşanılan bir kaza sonrası profesyonel bir ekip desteği verilir.

-        Hasar, onarım durumlarında sürenin 24-48 saati aşması durumunda ikame araç temin edilir.

-        Dokay Hasar Yönetim Sistemi ile hasarlarınız güvence altına alınmış olur.

-        Trafik sigortası ve MTV, Dokay tarafından karşılanır.

Ticari aracınızı kiralamak için bize hemen ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
Sakız Adası Araç Kiralama

Günümüzün ekonomik koşulları doğrultusunda bir araç sahibi olmak artık eskisinden daha zor bir süreç haline gelmiş durumda. Ancak toplu ulaşım sağlamamıza yarayan vasıtalarda da kalabalık eşyalarımız ile yolculuk yapamayacağımız gibi,...

Otomobil Kiralarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Araç kiralarken öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekir. Başta kiralama yapacağınız firmayı bulmak için firma araştırması yapmalısınız. Örneğin arama motorlarında; işiniz için gerekli olan ihtiyaca yönelik İzmir filo araç...

Aylık Araç Kiralama Avantajları

Araç kiralamanın birden fazla farklı seçenekleri bulunuyor. Günlük, aylık, yıllık gibi farklı paketlerde sunulan ve her birinin kendine göre avantajları olan farklı seçeneklerdir. Araç kiralama yapmak isteyen bir kişi öncelikle...