• Sunday, 28 April 2024

Araçlarımızın eksiksiz ve güvenli bir şekilde çalışabilmesi için belirli aralıklarda düzenli olarak bakımının yaptırılması gerekir. Her araçta olduğu gibi özel birtakım durumlar olabileceği için araçları kullanırken bu durumlara da dikkat etmek gerekmektedir. Günlük hayatta veya iş hayatında araç kullanıyor olabilirsiniz. Bu iki durumda da her gün belirli bir km yol yapacağınızdan aracınızda belli bir yıpranma olacaktır. Bu temponun her gün olduğunu düşünün ve özellikle de büyük şehirde yaşıyorsanız ve yoğun trafik varsa aracınız her durma kalkma olayında daha da etkilenecektir. Evet, araçlar bizim hayatımızı kolaylaştırmak için vardır ama bizim de onların gerekli bakımlarını yaptırmamız gerekir. Aksi takdirde istemediğimiz olumsuz durumlarla karşılaşabiliriz. Bu durumda araç tam da lazım olduğu bir anda arıza yapabilir ve bütün günümüz alt üst olabilir. Tabii ki bu bakım sadece özel araçlar için değil tüm araçlar için geçerlidir. Ticari araçlar, özel araçlar, makam araçları, iş araçları, kiralık araçlar ve bunlar gibi aklınıza gelebilecek mekaniği olan tüm araçların periyodik bakımını aksatmadan yaptırmak gerekir. 


Kiralık araç periyodik bakım zamanı aracın sahibi olan firma tarafından takip edilmeli ve yaptırılmalıdır. Araçları filosunda barındırırken periyodik ve sistematik bir şekilde araç bakımlarının takibini yaparak aksatmadan yaptırması çok önemlidir. Bakımsız araçların kiralama yapılmaması gerekmektedir. Bu durumu firmada bulunan ve araçların bu gibi işlemlerinden sorumlu olan kişilerin eksiksiz bir şekilde yerine getirmesi gerekir. Aksi takdirde trafikte araç kontrolü yapılırken tespit edildiğinde ceza yazılacaktır. Bu da firmayı etkileyecektir. Sürekli ceza yemek başta firmanın prestijini düşürecektir. Cezalar arttıkça puanı da düşecektir. Kalitesini de etkileyeceği için işleri de olumsuz yönde etkilenecektir. Bu sebeple takipten kaçan her bakım ve muayene gibi önemli işlemler bir gün başınıza bela olabilir. Bu sebeple işini özenle yapan ve müşterilerinin hayatını düşünen her araç kiralama şirketi kesinlikle vakti zamanı geldiğinde araçlarının bakımlarını eksiksiz yaptırmaktadır. Tam da bu noktada, araç kiralama işlemlerinizi filosunda bulunan bakımları tam araçları arasından Dokay ile yapabilirsiniz. Dokay her zaman araçlarının bakım, onarım, muayene gibi işlemlerini tam zamanında ve eksiksiz olacak şekilde yaptırır.  Dokay ile tüm araç ihtiyaçlarınıza kolayca çözüm bulabilirsiniz. Araç kiralama işlemi ne kadar ulaşılabilir ve rahat bir uygulama olsa da bir o kadar da düşündürücü detaylara sahiptir. Örneğin; konu başlığımızda geçtiği gibi araçların bakımı gibi önemli konulardır. Bir aracı kiraladığınız zaman araçla ilgili güvenliğinizi tehdit edebilecek konularda tereddüte düşmeden gönül rahatlığıyla trafiğe çıkabilmeniz gerekir. Kendiniz ve yakınlarınızın böyle olumsuz şeyle düşünmemesi hatta yaşamaması için güvenli bir araç kiralama firmasından işlem yaptırmanız en doğrusu olacaktır. Böyle bir durumda Dokay gibi sektöre uzun yıllarını vermiş, her zaman güvenilir ve kaliteli hizmeti baz almış, yapacağı her hamlede müşteri memnuniyetini önemseyerek hareket etmiş bir araç kiralama firması sizin için en uygunu olacaktır. Dokay ile her zaman kaliteli ve güvenilir bir hizmet alırken aklınızda tek bir soru işareti kalmaz. Çünkü firmamız araçların bakımını, muayenesini, temizliğini eksiksiz ve zamanında yapmaktadır. Siz de araç ihtiyacınızı Dokay’ ın bakımları tam olan araçları içerisinden giderebilmek için ofislerimize gelebilir ya da buradan tüm işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

 

Kiralık Araçlarda Periyodik Araç Bakımında Neler Yapılır?

Araçların periyodik bakımları, yaşına ve kullanım sıklığına göre değişiklik gösterir. Bunun sebebi bazı araçlar çok sıklıkla kullanılırken bazıları ise daha az kullanır. Bu da aracın farklı zamanlarda bakıma gitmesini gerektirir. Çünkü az kullanılan bir araç daha geç yıpranır ve daha geç bakıma ihtiyaç duyar. Oysa sıklıkla kullanılan bir araç için bu geçerli değildir ve daha erkenden bakıma girmesi gerekir. Fakat bir araç ne sıklıkla kullanılırsa kullanılsın her zaman belirli bir kilometrede bakıma götürülür. Buna istinaden ilk bakım genellikle 10000 kilometrede yaptırılır. Bu sıfır araçlar için de geçerlidir. Genellikle 10000 ile başlar fakat 20000 ‘e gelmeden de götürülebilir. Fakat çok geciktirmemek her zaman en iyisi olacaktır. Çünkü zamanını geçirdikçe ve aracı kullanmaya devam ettikçe hasar alan yerler daha da kötüye gidecektir ve masraflarda her zaman daha fazla olacaktır. Peki kiralık araç periyodik bakımda neler yapılır?

 

Kiralık araçların periyodik bakımları araçların kilometresine, modeline ve markasına göre değişiklik gösterebilir. Her araçta olduğu gibi kiralık araçlarda da götürülen teknik servis öncelikle aracın motorunu ve çalışmasını sağlayan parçaları kontrol eder. Çünkü bir aracın en önemli parçası motordur. Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, klima filtresi ve yakıt filtresi gibi parçalar detaylı bir kontrolden geçirildikten sonra gerekirse yenisi ile değiştirilir. Eğer parçalar değiştirilecek kadar kötü değilse bakımı yapılır ve tekrar yerine takılır. Bu periyodik bakımda başka yapılanlar arasında; şase kaporta kontrolü, lastik diş derinliği, lastik basıncı, far ayarı, fren bakım kontrolü, ön takım kontrolü ve soğutma suyu kontrolü gibi işlemlerde yapılmaktadır. Araçlarda standart bakım, periyodik bakım ve ağır bakım olmak üzere üç farklı bakım türü vardır. Bu üç işlemde de gerekli olan araç bakım ve onarım işlemleri detaylı bir şekilde yapılır. Kiralık araçların kullanım yoğunluğu düşünüldüğünde araç bakım işlemlerinin önemi de bir o kadar artmaktadır. Kiralık araçlar, ticari ya da kişisel amaçlı olsun her zaman yoğun tempoda ve çoğu zaman uzun yolculuklarda kullanılmaktadır. Bu sebeple yıpranma süresi de oldukça kısa olmaktadır. Bu sebeple kiralık araçların kilometre göstergesi sıklıkla kontrol edilmeli ve araçların bakımları eksiksiz yaptırılmalıdır.

 

Kiralık Araçlarda Periyodik Araç Bakımı Kime Aittir?

Kiralık araç periyodik bakım işlemleri kiralama yapan firmaya aittir. Dolayısıyla tüm bakım onarım işlemlerini firma zamanında yapmalıdır. Kiralama yapacağı araçların bu gibi işlemlerinin tam olmasına dikkat etmelidir. Bu düzen, firmanın işlerinin olumlu yönde etkileyecektir. Bugünün şartlarında birçok firma araç filosu kiralamaktadır. Bunun başlıca sebebi elbette maliyet ve zamandır. Ancak bu işlem beraberinde bakım, muayene gibi detaylı ve zaman alan işlemlerden de kurtulmayı getirir. Filo kiralayan şirketler bu gibi işlemlerle ilgilenmezler. Bu işlemleri kiralama yapan firmalar yapar. Aynı durumda kişisel olarak araç kiraladığınızda da bu durum geçerlidir. Aracın hiçbir resmi işlemiyle uğraşmadığınız gibi bakım-onarım gerektiren işlemlerle de uğraşmazsınız. Bunların tamamını araç kiralama yaptığınız firma yapmaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken kiralık araçlarda teknik servis bakımlarının ve tüm bu resmi evraklarının tam olmasıdır. Bu durum size veya firmanıza büyük bir avantaj sağlayacaktır.

 

Kiralık Araçlarda Periyodik Araç Bakım Fiyatları

Kiralık araçlarda periyodik araç bakım fiyatlarını etkileyen birden fazla durum vardır. Öncelikle aracın markası çok önemlidir. Her markanın fiyatı farklı olduğu gibi bakımının ve bakımda değiştirilmesi karar verilen parçaların da fiyatı farklı olacaktır. Örneğin; Mercedes marka bir araç ile Fiat marka bir aracın fiyatları aynı olmadığından parça fiyatları da aynı olmayacaktır. Araç bakım servisi genellikle marka tekelinde hizmet vermektedir. Yani her markanın kendi teknik servisi vardır. Ancak bazı yakın teknikte araçların bazen ortak teknik servisleri olabilmektedir. Burada önemli olan aracın bakımlarının yapıldığı servisin yeterlilik seviyesi ve ustasının işinin ehli birisi olmasıdır. Kiralık araçların bakımları aksatılmadan ve büyük bir takiple yaptırılmalıdır. En ufak bir aksaklık firmada karışıklığa yol açabilir. Güzel bir planlama ile araçların servise grup halinde götürülmesi sağlanırsa hem belirli bir sayıda aracın bakımı aynı anda yaptırılabilir hem de uygun bir fiyatta anlaşma sağlanabilir. Araç kullanıcısı olarak kiralık araç tercih ederek tüm bu işlemlerden ve masraflarından feragat edebilir ve bu avantajlı kullanımın keyfini yaşayabilirsiniz. 

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
Günlük Araç Kiralama Seçenekleri

Gerek şehir işi gerekse şehir dışı olacak şekilde tercih edilen tek günlük araç kiralama hizmeti ile kullanıcılar hem günlük araç ihtiyaçlarını karşılayabiliyor hem de ulaşımlarını konforlu bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Günlük araç...

Sigortada Muafiyet Nedir?

Sigorta: Bir kimsenin veya bir şeyin ileride herhangi bir sebepten kaynaklı olarak karşılaşabileceği zararı karşılaması amacıyla sigorta şirketleri ile prim ödeme yoluyla yaptırılan iki taraflı bir sözleşmedir. Araçlar için yaptırılan...

Hibrit Araba Nedir? Ne Kadar Yakar?

Hibrit Araba Teknolojisi ve Özellikleri Hibrit arabalar sahip olduğu teknolojisi ve özellikleri ile öne çıkıyor. Aynı anda iki motor kullanabilen yapısı ile bir devrim niteliğinde olan bu arabalar hem çevre...