• Saturday, 27 April 2024

Yaya geçidi ihlalleri, trafik düzeni ve güvenliği açısından oldukça önemlidir ve her yıl Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından belirlenen cezalarla denetlenir. Bu ihlaller arasında yer alan yaya geçidi cezaları, sürücüler için ciddi sonuçlar doğurabilir ve trafik güvenliğini tehdit edebilir. Yaya geçidi ihlalleri, yayalara da uygulanabilir ve trafik kurallarına uyumun hayati önemini vurgular.


Yaya Geçidi Cezaları ve Diğer İhlaller

Yaya geçidi ihlalleri çeşitli kategorilere ayrılır ve her bir ihlal için belirli bir idari para cezası uygulanır. Bu ihlaller arasında, yayaya yol vermemek, yaya geçidine park etmek, yaya geçidinde durmamak gibi kural ihlalleri yer alır. Trafikteki diğer ihlallerle birleştirilen yaya geçidi cezaları, sürücülere ve yayalara kesilebilir ve trafik ceza rehberinde detaylı olarak belirtilir.

Yaya geçidi ihlalleri, trafik ceza rehberinde detaylı olarak yer alır ve farklı ihlallere göre değişen para cezaları ile sonuçlanır. Örneğin, yaya geçidine yaklaşırken yavaşlamamak veya yayalara yol vermemek gibi ihlaller, ciddi para cezaları ve hatta sürücülükten men gibi cezalarla karşılanabilir. Bu cezaların amacı, trafik güvenliğini sağlamak ve yayaların güvenli bir şekilde yol almalarını sağlamaktır.


Dokay Rent ile Güvenli ve Sorumluluk Sahibi Sürüş

Dokay Rent olarak, trafik kurallarına uymak ve güvenli bir sürüş deneyimi sunmak bizim önceliğimizdir. Müşterilerimize, trafik kurallarına uymalarını ve yayalara gereken önceliği vermelerini öneriyoruz. Sorumlu bir sürücü olarak, yaya geçidi ihlallerinden kaçınmak ve trafik kurallarına saygı göstermek, hem kendi güvenliğiniz hem de çevrenizdeki diğer insanların güvenliği için önemlidir.


2024 Yılında Yaya Geçidi Cezaları Ne Kadar?

Aracın hızını, kavşaklara yaklaşırken, dönemeçlere girerken, tepe üstlerine yaklaşırken, dönemeçli yollarda ilerlerken, yaya geçitlerine, hemzemin geçitlere, tünellere, dar köprü ve menfezlere yaklaşırken, yapım ve onarım alanlarına girerken azaltmamak 690 TL para cezası ile sonuçlanır. Cezanın %25 indirimli hâli 517,50 TL’dir.

Yüz metreye kadar mesafede yaya geçidi veya kavşak bulunduğu halde yayaların, karşı tarafa geçmek için taşıt yolunun yaya ve okul geçidi veya kavşak giriş ve çıkışları dışında herhangi bir yerini kullanmaları 690 TL para cezası ile sonuçlanır. %25 indirimli hâli ise 517,50 TL’dir.

Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına yaklaşırken yavaşlamamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermemenin cezası 3.135 TL’dir. Cezanın %25 indirimli hâli 2.351,25 TL’dir.

Yüz metreye kadar mesafede yaya geçidi veya kavşak bulunduğu halde yayaların, karşı tarafa geçmek için taşıt yolunun yaya ve okul geçidi veya kavşak giriş ve çıkışları dışında herhangi bir yerini kullanmaları 690 TL para cezası ile sonuçlanır. Cezanın %25 indirimli hâli 517,50 TL’dir.

Yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu yerlerdeki geçitlerde yayalar için ışıklı işaret olduğu halde yayaların bu işaretlere uymaması 690 TL para cezası ile sonuçlanır. Cezanın %25 indirimli hâli 517,50 TL’dir.

Görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermemek 3.135 TL para cezası ile sonuçlanır. %25 indirimli hâli ise 2.351,25 TL’dir.

Yorumlar
  • 35 yildir almanyada kaliyorum.1 yildan beri Türkiyede ikamet ediyorum. Hic bir trafik kuralina insanlarimiz uymuyor.vatandasin sikayetlerini Polis kayda bile almiyor.yaya gecidinde Kameramann oldu yerde Ben ezecek olan arabanin pilakasini ve resmini police kara kolda bildirdigim Halde beni kayda bile almadi bugün git yarin gel denildi (Edirne-Kesan)ilgililerin dikkatine.tabi ilgili bulabilirsek.


Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
Şehir Yaşamı İçin 10 İdeal Araba

Şehir yaşamında park yeri bulma, trafik yoğunluğu ve kısa mesafeli sürüş gibi sorunlarla mücadele etmek oldukça zordur. Bu nedenle şehir yaşamı için ideal bir araba bulmak adeta bir zorunluluktur. İşte,...

Günlük Araç Kiralama Seçenekleri

Gerek şehir işi gerekse şehir dışı olacak şekilde tercih edilen tek günlük araç kiralama hizmeti ile kullanıcılar hem günlük araç ihtiyaçlarını karşılayabiliyor hem de ulaşımlarını konforlu bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Günlük araç...

Otomobil Muayene Ücretleri 2022

Tüm bu detaylar ile kullanıcılar her yıl güncellendiği için otomobil muayene ücretleri ne kadar diye merak etmektedir. Birçok hizmette olduğu gibi otomobil muayenesinin de belli bir ücreti bulunmaktadır. Yetkili kurumlar tarafından...

Araç Neden Hararet Yapar ve Nasıl Müdahale Edilmelidir?

Hararet, aracın çalışma esnasında motorun fazla ısınma sebebiyle su kaynatması olayına denir. Hararet gerçekleştiğinde, aracın ön kısmından belirgin şekilde buharlar çıkar. Veya aracınızın ön panelinde bulunan göstergede de görebilirsiniz. Araç...