• Friday, 19 April 2024

İzmir'de Araç Kiralamak Dokay'la Çok Kolay!

 

Türkiye’nin en büyük şehirlerinden birisi olan İzmir, ziyaretçilerine sunduğu hizmetlerin çeşitlenmesine vesile olan pek çok firmayı da bünyesinde barındırmaktadır. Tıpkı İzmir havaalanı araç kiralama hizmetleri gibi nice hizmet, pek çok farklı şirket bünyesinde gerçekleştirilmekte; ziyaretçilerin kendilerini evlerindeymiş gibi hissetmesinin yolu açılmaktadır. İzmir araç kiralama şirketleri günden güne artış gösteren talebe karşılık her geçen gün portföylerindeki araçları çeşitlendirmekte, müşteri memnuniyetinin her şeyden önce geldiğinin bilinciyle sorumluluk sahibi olma misyonu güderek hareket etmektedir. Nitekim bu sorumluluk sahibi olma misyonunun bir göstergesi olarak İzmir oto kiralama fiyatları, dönemsel bazda değişkenlik göstermekle birlikte Türkiye ortalamasını seyreden bir çizgide ilerlemektedir. Yakın bölgelerdeki pek çok şehre kesintisiz bir karayolu vasıtasıyla ulaşma imkânı sunan İzmir’in jeopolitik konumu da İzmir’de araba kiralama sonrası elde edilecek keyfin başrolünde yer almaktadır. Nitekim Adnan Menderes Havalimanı’ndan kiralanacak bir araba ile birkaç saat içinde Ege’nin irili ufaklı pek çok kasabasına ulaşılabilmektedir. İzmir’e seyahat edecek olanların araç kiralamayı düşünürken gözetmesi gereken en önemli nokta, Ege’nin dillere destan güzelliğini kendi ayaklarının altına serme özgürlükleridir.

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı

İzmir, Türkiye’de İstanbul ve Bursa’nın akabinde en çok ihracat yapılan üçüncü şehir olma sebebiyle trafik akışının da en çok olduğu kentlerden birisidir. 2011 yılı itibarıyla yolcu trafiğinde Türkiye’deki bütün havalimanları arasında dördüncü sırada yer alan İzmir Adnan Menderes Havalimanı ise; bölgenin artan ihtiyacını giderme maksadıyla yıllardır genişletme işlemlerine tabi tutulmakta; bu genişletme işlemleri vesilesiyle havalimanı operasyon etkinliklerinin yükseltilmesi, hizmet sunulabilecek uçak ve yolcu sayısının artırılması, bekleme sürelerinin azalması, bölge ekonomisine sunulan katkının maksimize edilmesi gibi sonuçların elde edilmesi beklenmektedir. Havalimanındaki bu gelişmelerin yanı sıra artan yolcu kapasitesinin ve çoğalan sirkülasyonun bir getirisi olarak İzmir araç kiralama firmaları havaalanını tercih etme oranlarını artırmıştır. Öyle ki, 2019 yılında toplamda 12.365.256 yolcuya ev sahipliği yapan Adnan Menderes Havalimanı’nın kargo trafiği de ülkenin en hacimli üçüncü havalimanı olmasını sağlayan 16.915 ton rakamına ulaşmış durumdadır. Dolayısıyla İzmir araç kiralama işlemlerinin büyük çoğunluğunun havalimanından yapıldığı düşünülebilir. Adnan Menderes Havalimanı, 125 metre rakımda, 8.230.945 metrekare büyüklükteki bir alanda kurulmuş olup; 310.000 metrekare kapalı alan büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük üçüncü havalimanı olma özelliği göstermektedir. Dolayısıyla, hem temsilcisi olma görevini taşıdığı büyük şehir hem de halihazırda Türkiye’de alanındaki zirveyi zorlayan yapısı ile Adnan Menderes Havalimanı’nda yer alan işletmeler her zaman kullanıcı memnuniyetini gözetmektedir. İzmir araç kiralama firmaları bölgenin pek çok farklı yapısının yanı sıra havalimanını da mesken tutarak artış gösteren kullanıcı popülasyonunu en iyi hizmeti en uygun şartlarda sunma prensibiyle gelişim göstermektedir. Öyle ki, bir kullanıcının Adnan Menderes Havalimanı’nda araç kiralaması; başta yakın bölgeler sayılabilen Aydın, Kuşadası veya nispeten uzak gibi görünen Didim, Muğla benzeri turistik bütün şehir ve kasabalara ulaşma imkânına sahip olması demektir. Bu imkânı karşılayabilmeyi düşünen kullanıcılar için İzmir araç kiralama havaalanı içinde yer alan firmalar sayesinde mümkün olmaktadır. Seyahatlere kişisel bir konfor kazandırmak, en kolay böyle gerçekleşebilir.

 

 

İzmir Otogarı

1998 yılının Aralık ayında hizmete giren, tam adıyla İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali, kısa adı ile İzmir Otogarı 150.000 metrekare alan üzerine inşa edilmiş olup; 120.000 metrekare kapalı alanı sayesinde Türkiye’nin en büyük otogarı olma niteliği taşımaktadır. Otobüsler için 146 peronun bulunduğu bu otogarda aynı zamanda 1200 araç kapasitesine sahip bir otopark, üç yıldızlı bir otel, iki petrol istasyonu ile 300 kişilik konferans salonu yer almaktadır. 170’i aşkın firmanın hizmet verdiği otogarın günlük yolcu taşıma kapasitesinin 75.000’i aştığı ifade edilmektedir. Şehrin merkezî bir konumu sayılabilecek mevkiisinde yer alan otogara yolu düşenlerin; şehir içine ulaşmak için kullanabilecekleri pek çok yol olmakla birlikte kişisel özgürlüğüne düşkün bireylerin tek tercihi İzmir de araç kiralama olmaktadır. Uzun veya kısa fark etmeksizin bir otobüs yolculuğundan iner inmez, firmalar arasında İzmir araç kiralama otogar şubesini arayanların sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Bu doğrultuda İzmir araç kiralama havalimanı bünyesinde ne denli tercih edilen bir hizmetse, bir o kadar da otogarda tercih edilmeye başlanmıştır. İzmir oto kiralama Bornova civarında oldukça tercih edilen bir hizmet olup, bu bölgede yer alan otogarın da bu artıştaki payı ciddi kabul edilmektedir. İzmir’e ilk kez dâhi gelse, kişiler günümüzün artış gösteren teknolojik harita uygulamaları vesilesiyle arabaları şehir içinde rahatça kullanabilmekte; şehirler arası seyahatlerinde de özel araçları tercih edebilmektedir. Ege bölgesinin yapısı gereği genelde belli bir doğrultuda düz ilerleyince ulaşılabilen, ciddi engebeli alanlara sahip olmayan şehirler arası ulaşımda kendi kullanım tarzına yakın bir kiralık otomobili tercih edenlerin seyahatlerinden alacağı tat ile toplu taşımayı ya da birkaç farklı otobüsten aktarma yapmayı tercih edenlerin alacağı tat pek tabi ki bir değildir. Bornova’da yer alan ve 1998’den bu yana hizmet veren köklü İzmir otogarının günden güne yepyeni araç kiralama firmalarına ev sahipliği yapmasının nedeni de, seyahatleri kişisel keyif unsuruna dönüştürmeyi tercih eden kullanıcıların sayısının artmasına mukabil araç kiralama hizmetine dönük artış gösteren taleplerdir.

 


 

 

 

 

İzmir’de Araç Kiralamak

Kozmopolit yapısı, yılın dört mevsiminin de belirgin sıcaklık derecelerine sahip olması, denize kıyısı ve güleryüzlü insanları ile mutlaka gezilip görülmesi gereken olan şehirlerden İzmir’in tarihi ve doğal güzellikleri ile vaktin nasıl geçtiğinin anlaşılamadığı bölgelerinin başında Efes, Bergama, Çeşme gibi yerler gelmektedir. Dönemsel olarak İzmir araç kiralama kampanya fiyatları ile hizmet veren bir sektör hâline gelmişse, bu yapıların da payı büyüktür. En nihayetinde İzmir oto kiralama havalimanı ve otogar başta olmak üzere şehrin en işlek bölgelerinde kullanıcılara ulaşmaktadır. İzmir’de bir yerden başka bir yere gitmek kadar, yakın bölgelere seyahat etmek de oldukça kolay ve eğlendirici, bir o kadar da manevi anlamda dinlendirici bir tecrübe sunmaktadır. Örneğin, İzmir 7 kişilik araç kiralama sonrası yola çıkan bir grup arkadaşın ilerleyen yol boyunca önce Bergama’yı, sonra Seferihisar’ı, akabinde Efes’i, Şirince’yi ve ardından sırasıyla Kuşadası, Miletus, Didim gibi bölgeleri gezerek güzel bir hafta sonu tatili yapması mümkündür. Üstelik hususî araç kullanımı sayesinde dolmuş, otobüs veya tren benzeri ulaşım araçlarıyla vakit kaybetmeden hareket ederek güzergâhı ve seyahat rotasını kendi belirlemeleri de ekstra keyif unsuru olacaktır. Böyle bir plan yapılması hâlinde İzmir araç kiralama fiyatları için önceden bölgedeki araba kiralama şirketlerine ulaşılması, dönemsel veya uzun periyotlu kiralamalar için firmaların tercih ettiği indirimlerin öğrenilmesi gerekmektedir. Bu da önceden plan yapabilmeye vesile olduğu gibi rotayı daha düzgün belirlemeyi sağlayacaktır. Gelir-gider hesabının düzgün yapılması, seyahatlerde kullanıcıların harcayabilecekleri ekstra tutarlarda sapma olmamasını ve gönüllerince tatil yapabilmelerini sağlamaktadır. Aynı durum şirket toplantıları ve seyahatleri için de geçerlidir. Kurumsal yapıların daha büyük önemle yaklaştığı fatura tutarları için önceden bilgi almaları, filo usulü çoklu kiralamalarda yahut uzun dönemleri kapsayan kiralama işlemlerinde elde edebilecekleri fiyat avantajlarını öğrenmeleri için de gereklidir.

 

 

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
Sakız Adası Araç Kiralama

Günümüzün ekonomik koşulları doğrultusunda bir araç sahibi olmak artık eskisinden daha zor bir süreç haline gelmiş durumda. Ancak toplu ulaşım sağlamamıza yarayan vasıtalarda da kalabalık eşyalarımız ile yolculuk yapamayacağımız gibi,...

Otomobil Kiralarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Araç kiralarken öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekir. Başta kiralama yapacağınız firmayı bulmak için firma araştırması yapmalısınız. Örneğin arama motorlarında; işiniz için gerekli olan ihtiyaca yönelik İzmir filo araç...

Aylık Araç Kiralama Avantajları

Araç kiralamanın birden fazla farklı seçenekleri bulunuyor. Günlük, aylık, yıllık gibi farklı paketlerde sunulan ve her birinin kendine göre avantajları olan farklı seçeneklerdir. Araç kiralama yapmak isteyen bir kişi öncelikle...

Kiraladığınız Aracı Nasıl Teslim Etmelisiniz?

Araç kiralama süreci, seyahat planlarınızın önemli bir parçasıdır ve kiraladığınız aracı teslim etmek de aynı derecede önemlidir. Kiraladığınız aracı teslim etmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı önemli adımlar: