• Friday, 26 April 2024

Yaz tatili planları yapılıyor. Ancak oteller ateş pahası. Daha ekonomik ve doğa ile iç içe tatilin adresi kamp yerleri iyi bir alternatif olabilir. Bu konuda Ege sahilleri oldukça zengin ve çeşitli. Pek çok yerde çadır kurmanıza olanak sunan kamplar var. İşte Ege’nin en güzel kamp noktaları…

Bir tatil arıyor gözlerim... Etrafta apartman, kulağımda trafik gürültüsü olmasın. Cırcır böceği sesi gelsin, ateşte pişen etin cızırtısı olsun. Sessizlik olsun. Mavilikler olsun bir tarafta, yeşil olsun alabildiğine diğer tarafta. Doğanın tam içinde olsun bu tatil. Ha bir de ekonomik olsun. 




Bütün bu özelliklere göre en iyi tatil adresi, çadır kampları. Ege kıyıları bu tür olanaklar açısından oldukça zengin. Biz de bu güzelliklerden nasiplenmek, doğayla baş başa kalabilmek için en güzel kamp alanları araştırdık. Sizin de bu konuda vakit kaybetmenizi istemediğimizden, 10 gözde çadır kampı bölgesini sizin için listeledik.



Tatili kolay geçirebilmek için öncelikle bir araç kiralayalım dedik. Dokay’ın Ankara, İzmir, Balıkesir, Konya şubelerinden bir tanesinden araç kiralayabilirsiniz. Kiraladığınız araçla kamp alanlarına doğru yola çıkabilirsiniz. Bu devirde sürekli araç sahibi olmaktansa araç kiralamak çok daha mantıklı. Dokay’da araçlar düzenli bakım gördüğü için sorunlar ile de uğraşmazsınız, kafanız da rahat olur. 

Biz de dokay.com.tr üzerinden rezervasyonunu yaptığımız aracımızla çıktık yola. İşte sizler için derlediğimiz Ege’nin kamp durakları…

 

Bozcaada Camping:

Kuzey Ege’nin en güzel kamp duraklarından bir tanesi Bozcaada Camping. Öncelikle geniş bir alana sahip ve ferah bir nokta. Tek sorunu denize biraz uzak olması olabilir. Ama geniş mutfağı, temiz tuvaletleri ve mangal yerleri ile hakikaten güzel bir kamp alanı. 

 

Ada Kamping:

Yukarıdan aşağı iniyoruz ve sırada Ayvalık, Cunda var... Ada Kamping denize sıfır, yeşillikler içinde bir kamp alanı. Restoran alanındaki düzen ve kalite sizi şaşırtacak. En büyük dezavantajı merkeze olan uzaklığı. Sakinlik arıyorsanız mesafeye de katlanacaksınız. 

 

EOS Kamping:

Çandarlı yakınlarında, sakin, temiz ve güzel bir kamp alanı. Elektrikler çadırların yakınlarına kadar gelmiş ve her çadır alanı set şeklinde ve deniz manzarasını kapatmıyor. 

 

Camp Wood Inn

Kuzey Ege’deki kesinlikle en iyi kamp yerlerinden bir tanesi. Temiz, hayvan sever, sakin ve yeşil. Aynı zamanda Foça merkeze çok yakın. Sahipleri arkadaş canlısı ve her şey iyi olsun diye çabalayan bir işletme burası. 

 

Morkoyun Kamp Alanı

Karaburun- Çeşme bölgesinde bildiğimiz anlamda çadır kampı ne kadar tavsiye edilir emin değilim. Çünkü buradaki kamp alanları genelde otelcilik hizmetine odaklanmış durumdalar ve genellikle de bölgenin pahalı havasına ayak uydurmuş durumdalar. Ama bu alanlardan çadır atacak, temiz bir yer arıyorsanız, Morkoyun Kamp Alanı tavsiye edilebilir. Denize biraz uzak ama temiz, sakin bir kamp alanı. 

 

Geko Kamp Alanı

Gökova Körfezi, orta Ege’ye göre kamp alanları açısından çok daha zengin bir nokta. Akyaka bölgesinde birçok kamp alanı bulabilirsiniz. Ama bunların en iyilerinden bir tanesi Geko Kamp... Denizin hemen yanı başında ve gayet temiz bir kamp alanı. Dezavantaj mı yoksa avantaj mı bilemiyoruz ama şehir merkezine uzak bir noktada. Sakinlik sevenler için bu bir avantaj ama sosyalleşmek isteyenler içinse bir dezavantaj. Gardınızı ona göre alın... 

 

Çubucak Orman Kampı

Popüler olan kamp noktalarından bir tanesi de Marmaris ile Datça arasındaki bu kamp. Geniş bir gölgelik alana sahip ve aileler için ideal bir kamp noktası. Bulunduğu koy gerçekten görülmeye değer ve güzel bir denizi var. Tek dikkat etmeniz gereken yoğunluğu... Özellikle bayram zamanları çok yoğun olabiliyor.

 

Aktur Çadır ve Karavan Kampı

Datça Marmaris yolu üzerinde 5 yıldızlı çadır kamplarından bir tanesi Aktur... İçerisinde marketi, yürüme yolu, fırın ve eczane gibi tesisler de var. Bunlar pek kamp alanlarında rastlanır işletmeler değil. Sakinlik için ideal ama gürültülü eğlenmeyi seviyorsanız tercih etmeniz gereken bir yer değil. Bu kamp alanında diğer misafirlerin özel alanlarına mümkün olduğunca dikkat etmelisiniz. Haliyle de diğer kamp alanlarına göre biraz pahalı. 

 

Katrancı Orman Kampı

Güney Ege’nin çam ağaçları altındaki tavsiye edilebilecek kamp alanlarından bir tanesi. Fethiye’ye gelmeden önce, sakin bir koyda Katrancı Orman Kampı. Burada genelde uzun vadeli kampçılar tatil yapıyor ve ücretler Kuzey Ege’ye göre daha uygun. 

 

Kelebekler Vadisi Kamp Alanı

Dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi Ege’nin belki de en uç noktası... Burası normalde ücretsiz bir kamp alanıydı ama sahilin hemen başlangıcında bir işletme ücretli hizmet veriyor. Araçla gidilemeyen vadi için iki ulaşım şekli var. Bir tanesi, Ölü Deniz üzerinden motorla ki bu en çok tercih edilen yol. Diğeri ise profesyonel dağcı değil iseniz tercih etmemeniz gereken bir yol... Faralya ve Vadi arasında keçi patikası sayılabilecek tehlikeli bir uçurum yolu bulunuyor. Ne diyelim, o kadar kolay ulaşılabilseydi, o kadar değerli ve huzurlu olmazdı. 

 

İyi seyahatler... 

 

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
Ege Sahilindeki En Güzel Çadır Kampları

Bir tatil arıyor gözlerim... Etrafta apartman, kulağımda trafik gürültüsü olmasın. Cırcır böceği sesi gelsin, ateşte pişen etin cızırtısı olsun. Sessizlik olsun. Mavilikler olsun bir tarafta, yeşil olsun alabildiğine diğer tarafta....

Ankara’dan İzmir’e Bir Lezzet Yolculuğu

İzmir ünlü tatil beldeleri haricinde ise hem tarihi hem kültürel hem de lezzet açısından da tercih edebileceğiniz bir yer. Biz de Ankara’dan İzmir’e doğru yola çıkacağız. Ben ne zaman uzun...

İzmir Rehberi: İzmir'in Sanat ve Kültür Hazineleri

Heyecan verici bir sanat ve kültür yolculuğuna çıkmaya hazır mısınız? İzmir, birbirinden değerli sanat merkezleri ve müzeleriyle sizi bekliyor. İşte İzmir'in gözde sanat noktaları ve bu yerlerde keşfedilecekler...

1. Key Museum
Key Museum, çağdaş sanatın öncü eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sergi alanları, interaktif etkinlikleri ve sanat atölyeleriyle ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunuyor. Yaratıcı atmosferi ve eşsiz eserleriyle Key Museum, sanatseverler için vazgeçilmez bir durak....