• Friday, 19 April 2024


Tesla Model Y, uygun fiyatı ve sahip olduğu üstün özellikler ile crossover SUV pazarına yepyeni bir soluk getiriyor. Daha küçük boyutlara sahip Model 3 şasisi üzerine inşa edilen otomobil, çift motorundan aldığı güç sayesinde her türlü yol koşulunda yüksek performans sergiliyor. İsterseniz sözü daha fazla uzatmadan hemen Dokay Rent A Car farkıyla bu harika aracın detaylarına göz atalım.

Motor Performansı Beklentileri Fazlasıyla Karşılıyor

 

Kaliforniya eyaletinin Fremont kentindeki Tesla tesislerinde üretilen Model Y, boyut ve fiyat aralığı bakımından eş değeri sayılabilecek tüm benzinli crossover seçeneklerinden daha hızlı sürüş imkânı sağlıyor. Aracın “Uzun Menzil” versiyonunu kullanan otomobil tutkunları, 100 kilometrelik hıza 4,8 saniyede çıkabiliyor.

 

Tercih hakkını performans modelinden yana kullanan sürücüler, aynı hıza 3,5 saniyede ulaşma imkânına kavuşuyor. Tesla Model Y’nin en uygun fiyatlı versiyonu olarak lanse edilen “Standart Menzil” versiyonunda bile 100 kilometreye çıkmak, sadece 5,3 saniye sürüyor.

Model Y’nin “Uzun Menzil” ve “Performans” seçenekleri, dört tekerden çekiş özelliği ile yollardaki yerini alıyor. “Standart Menzil” paketi dâhilinde üretilen otomobillerde ise arkadan çekiş sistemi bulunuyor. Aracın bünyesinde barındırdığı Off-Road Assist özelliği, kusursuz çekiş sistemi ile bir bütün halinde çalışarak dengesiz yüzeylerde daha iyi performans alınabilmesinin önünü açıyor.

 

Tesla Model Y Menzil Bakımından Sınıfının En İyisi

 

Tesla Model Y, tek şarjda kat edebildiği mesafe bakımından beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Hatta bu konuda, aynı sınıfta yer aldığı ve kendisinden çok daha yüksek fiyata satılan muadillerine göre etkileyici performans sergiliyor.

 

Giriş seviyesi niteliği taşıyan “Standart Menzil” seçeneği, tek şarjda 392 kilometre mesafe kat edebiliyor. Performans modeli ise bu bakımdan ikinci sırada yer alıyor. Hız tutkunlarının beklentileri göz önünde bulundurularak geliştirilmiş bu pakete dahil araçlar, 487 kilometrelik menzilleri ile göz dolduruyor. “Uzun Mesafe” paketini seçen sürücüler ise 524 kilometreyi ekstra şarja gerek duymadan aşabiliyor.

 

Tabii menzil söz konusu olduğunda, elektrikli araçlarda artık standart özelliklerden biri haline gelen rejeneratif fren sistemini unutmamak gerekiyor. Çünkü fren yapıldığı anda ortaya çıkan enerjiyi dönüştürerek pillere aktaran bu sistem sayesinde otomobilin özellikle şehir içerisindeki sürüş menzili artıyor.

 

Model 3’Ten İlham Alınan Konforlu İç Tasarım

 

2021 Tesla Model Y’nin her detayında, Model 3’ten ilham alındığı açıkça görülebiliyor. Ancak aracın iç tasarımı özelinde, bu durum çok daha net biçimde gözler önüne seriliyor. Tıpkı Model 3’te olduğu gibi Model Y’nin iç kısmında da sadelik ön plana çıkıyor. Özellikle ön konsol bölümünde, standart bir otomobile göre çok daha az sayıda düğme ve gösterge bulunuyor.

 

Tesla, Model Y’yi 5 kişi kapasiteli olarak otomobil tutkunlarının tercihine sunuyor. Bu haliyle sürücüler, 1.925 litrelik bagaj kapasitesine sahip oluyor. Ancak talep doğrultusunda otomobile üçüncü koltuk sırası eklenebiliyor. Tabii 3 bin dolarlık ekstra ücret karşılığında eklenen bu sıranın, hem iç hem de bagaj kapasitesini azalttığını göz önünde bulundurmak gerekiyor.

 

Standart olarak iç versiyonda da bulunan cam tavan ise araca benzersiz bir görünüm katıyor. Çevre ile bütünleşmeyi mümkün kılan tavanın yüksekliği, sürücü ve yolcuya yeterli ferahlık hissini veriyor.

 

Yolculuğu Eğlenceli Kılacak Her Tür Donanıma Sahip

 

Model Y sahibi sürücüler, Tesla markasını taşıyan otomobilleri özel kılan sürüş destek sistemleri sayesinde güvenli yolculuğun keyfini doyasıya sürüyor. Otomatik acil durum frenlemesi, hız sabitleyici, aktif şerit kontrolü, kör nokta monitörleri; otomobilin tüm sürümlerinde standart özellik olarak yer alıyor. Zaten Tesla Model Y, NCAP testinden aldığı 5 yıldız ve Top Safety Pick + derecesi ile ne kadar güvenli bir otomobil olduğunu fazlasıyla kanıtlıyor.

 

Model Y, aynı zamanda sürücü ve yolculara seyahat boyunca eğlenceli vakit geçirme imkânı da sunuyor. Tanımlı telefonu fark ettiği an motoru aktif duruma geçen otomobilin ön tarafında yer alan 15 inçlik dokunmatik ekran vasıtasıyla Netflix, Hulu ve YouTube uygulamaları kullanılabiliyor. Araç park halindeyken ya da yolculuk sürerken canı sıkılanların imdadına ise birbirinden güzel oyunlar yetişiyor.

 

“Neden araç kiralamalıyım?” diyorsanız cevaplar Dokay Rent a Car’da!Eğer siz de yolculuklarınızda güvenliği ve eğlenceyi ön planda tutuyorsanız Dokay Rent a Car araç kiralama seçenekleri arasından tercihinizi yapabilirsiniz. Araç kiralamanın avantajları ile tanışmak için hemen bizimle iletişime geçin!

 

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
Fiat Egea Crossover 2021

2015 yılından beri Bursa’daki TOFAŞ fabrikalarında üretilen Fiat Egea Crossover 2021, Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye’de satışa sunuluyor. Hatchback kasası üzerine inşa edilen otomobil, tasarımından motor özelliklerine kadar birçok...

Tesla Model Y ile Tanışın!

Tesla Model Y, uygun fiyatı ve sahip olduğu üstün özellikler ile crossover SUV pazarına yepyeni bir soluk getiriyor. Daha küçük boyutlara sahip Model 3 şasisi üzerine inşa edilen otomobil, çift...