• Tuesday, 16 April 2024


2015 yılından beri Bursa’daki TOFAŞ fabrikalarında üretilen Fiat Egea Crossover 2021, Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye’de satışa sunuluyor. Hatchback kasası üzerine inşa edilen otomobil, tasarımından motor özelliklerine kadar birçok konuda iddiasını ortaya koyuyor.

 

Fiat Egea Crossover 2021 Üç Farklı Motor Seçeneğiyle Yollarda

 

Egea ailesinin en yeni üyesi konumundaki Crossover, 2021 yılında yenilenen üç farklı motor seçeneği ile yollardaki yerini alıyor. Fiat’ın çevrenin korunmasına ve verimliliğe verdiği önem gereği güncellenen Euro 6D uyumlu dizel motorlardan, 1.3 litre hacimli versiyon 95 beygir güç üretiyor. Dilerseniz aynı beygir gücüne sahip 1.4 litre motorlu Egea Cross’u da tercih edebilirsiniz. 1.6 litrelik dizel motorsa eskiye nazaran 10 beygirlik artış ile 120 HP değerine çıkabiliyor.

Fiat, bu üç seçeneğe ek olarak Egea Crossover 2021’de 1.0 litrelik benzinli GSE T3 motora da yer veriyor. 100 beygir gücündeki yeni motor, üç silindirli tasarımıyla dikkat çekiyor. Üstelik dakikada 1.500 devirin üzerine çıkıldığında 190 Nm tork üretiyor.

Düşük ses seviyesi sayesinde keyifli sürüş deneyimi yaşatma potansiyeline sahip motorun karbondioksit emisyonu ise 121 gr/km seviyesine inebiliyor. Diğer motor seçeneklerinde ise emisyon oranı, kilometre başına 110 gramdan başlıyor.

 

Cross Ruhuna Uygun Dış Tasarım Özellikleri

 

Geride kalan beş yıllık süreçte Türkiye’de en çok tercih edilen otomobil unvanının sahibi olan Fiat Egea’nın Crossover sürümü, çarpıcı dış tasarım özellikleri ile dikkat çekiyor. Siyah dokulu ayna kapakları, B sütunu, çamurluklar ve kapı kolları araca agresif görünüm kazandırıyor. Petek şeklindeki ön ızgaranın üzerinde yer alan ve yenilenen krom logo ise bu görünümü kusursuzca tamamlıyor.

Fiat Egea Crossover 2021’i farklı kılan tasarım ögeleri yalnızca görsel açıdan çarpıcılık katmakla kalmıyor. Yeni 16 ve 17 inçlik jantlar ile iki farklı renk seçeneğine sahip karter koruması gibi dokunuşlar, aracın zorlu şartlarda daha iyi performans göstermesine de katkıda bulunuyor.

Aracın İç Kısmında da Sürprizler Sizleri Bekliyor

11 farklı renk seçeneğiyle üretilen Fiat Egea Crossover, dış kısmındaki tasarım detaylarıyla olduğu kadar kabin içerisinde yer alan özellikleriyle de beklentilerin ötesine geçiyor. Hatta farklı kullanım alışkanlıklarına eksiksiz yanıt verebilmesi adına araç, üç farklı donanım paketi ile otomobil tutkunlarının tercihine sunuluyor.

 

En üst paket niteliğindeki Lounge, aracından maksimum verimi elde etmeyi ve sürüş esnasında eğlenmeyi ön planda tutan otomobil tutkunlarına yönelik detayları bünyesinde barındırıyor. Lounge paketini tercih eden sürücüler, “Plus” ve “Güvenlik” paketleri arasından seçim yapma ayrıcalığına kavuşuyor. İşin eğlence kısmını ise iOS ve Android uyumlu, 10 inçlik dokunmatik ekran üstleniyor.

Urban versiyonuna eklenen 1.4 litrelik benzinli motor seçeneği, Lounge ile arasındaki en önemli fark olarak ön plana çıkıyor. Fiat, Street sürümü aracılığıyla ise Egea Crossover deneyimini daha uygun fiyatlara yaşamak isteyen sürücüleri unutmadığını gösteriyor.

 

Sınıfının En İyi Güvenlik Donanımlarına Sahip

 

Egea Crossover 2021, bir yandan tasarım özellikleri ile sürücülerin beğenisini kazanırken diğer taraftan güvenlik donanımları ile sınıfının en iyisi olduğunu kanıtlıyor. Lounge ve Urban sürümlerinde opsiyonel olarak sunulan güvenlik paketinde, saatte 60 kilometreden yüksek hızlarda devreye giren şerit takip asistanı ve gece yolculuklarını güvenli hale getirmek için geliştirilen akıllı uzun farlar bulunuyor.

 

Güvenlik paketini kullanan sürücüler, trafik işareti tanıma ile çarpışma uyarı ve otonom frenleme sistemlerinin sağladığı güven hissini ilk elden deneyimleme fırsatı yakalıyorlar. Hatta yorgunluk uyarı asistanı sayesinde ihtiyaç duydukları molayı tam zamanında veriyorlar.

 

Güvenlik seviyeleri, çarpıcı tasarım özellikleri ve yüksek performansları ile ön plana çıkan Egea modelleri, “Neden araç kiralamalıyım?” sorusunun yanıtını veriyor. Araç kiralamanın avantajları ile tanışmak içinse Dokay Rent a Car sizi bekliyor. En uygun filo araç kiralama seçeneklerini Dokay Rent a Car’da bulabilirsiniz.

 

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
Fiat Egea Crossover 2021

2015 yılından beri Bursa’daki TOFAŞ fabrikalarında üretilen Fiat Egea Crossover 2021, Avrupa ile eş zamanlı olarak Türkiye’de satışa sunuluyor. Hatchback kasası üzerine inşa edilen otomobil, tasarımından motor özelliklerine kadar birçok...

Tesla Model Y ile Tanışın!

Tesla Model Y, uygun fiyatı ve sahip olduğu üstün özellikler ile crossover SUV pazarına yepyeni bir soluk getiriyor. Daha küçük boyutlara sahip Model 3 şasisi üzerine inşa edilen otomobil, çift...