• Friday, 19 April 2024

Havalimanından Araç Kiralama Şartları

Havalimanları yılın her dönemi sıkça ziyaret edilen ulaşım merkezleridir. Şehirlerarası yolculuklarda araç tercih etmeyerek uçak yolculuğu yapan herkesin mutlaka ziyaret ettiği bir alandır. Uçak yolculukları mesafelere göre değişiklik gösterse de araç yolculuklarının yanında her zaman daha konforlu ve daha az yorucudur demek yanlış olmaz. Gideceğiniz yerde havalimanı var ise tercih edeceğiniz uçak yolculuğu ile yorulmadan seyahat edebilir ve sonrası için daha iyi bir plan yapabilirsiniz. Araçsız kalmamak için araç kiralama uygulamalarından yararlanarak tatil veya gezi planınızı daha konforlu hale getirebilirsiniz. Dokay, İzmir Havalimanı araç kiralama hizmeti ile uzun yıllardır müşterilerinin yanında olmaya devam ediyor. 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama şirketleri arasında köklü bir geçmişe sahip olan Dokay, İzmir genelinde sahip olduğu hizmet ağını havalimanında da sürdürmektedir. Firmamız, yılların vermiş olduğu yüksek tecrübe ile havalimanı araç kiralama uygulamasını uzun yıllardır başarılı bir şekilde yerine getirmektedir. Müşterilerinin ihtiyacını araştırarak buna göre çözümler sunmaktadır. Araçların modelinden fiyatına kadar her türlü detayı müşterilerinin ihtiyacına ve karşılayabilme gücüne göre belirleyen Dokay’ da en uygun araç kiralama İzmir Havalimanı hizmetini almanız mümkün. 


 

Havalimanı araç kiralama işlemi genellikle uçak yolculukları sonrasında tatil veya iş seyahati amacıyla gelinen havalimanında yapılmaktadır. Bu uygulamadan yararlanmak için yolculuğa çıkmadan önce web sitesi üzerinden ya da uçaktan indikten sonra Adnan Menderes Havalimanı gelen yolcu çıkışında hemen sağ tarafta kalan Dokay ofisine giderek bütün araç kiralama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kullanım süresi boyunca ihtiyacınız olacak tüm detaylara sahip araç modelleri arasından istediğinizi seçebilir ve kiralama işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz. 

 

Dokay ile İzmir Havalimanı Araç Kiralama


 


 

Dokay, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama uygulaması ile ilin diğer noktalarında olduğu gibi müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor. İzmir’ de araç kiralama sektöründe tecrübelerle dolu bir geçmişe sahip olan firmamız bu alanda önemli role sahiptir. Her zaman müşterilerine yönelik çözümler sunan Dokay hizmet kalitesinden ödün vermeden İzmir Havalimanı araç kiralama firmaları arasında farkını ortaya koymaktadır. 

 

Dokay, geniş araç yelpazesi ile tüm ihtiyaçlarınıza yönelik çözümler sunar. Firmamız sahip olduğu değerler doğrultusunda hareket ederek sunduğu hizmetleri ödeme kolaylığı sağlayan fiyatlarla nitelendirmiştir. İzmir’ e uçakla geldiğinizde gelen yolcu çıkışının hemen sağında bulunan Dokay ofisine gelerek tüm araç kiralama işlemlerinizi kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. İzmir Havalimanı araç kiralama iletişim bilgilerimize buradan ulaşabilirsiniz. 

 

Araç Kiralamada Gerekli Olanlar


 


 

İşleminin nerede yapılacağı fark etmeksizin araç kiralama yapılabilmesi için gerekli olan birtakım detaylar vardır. Kiralama yapacak olan kişinin sahip olması ve yerine getirmesi gereken bazı şartlar bulunmaktadır.Şehir için ofisler olduğu gibi İzmir Havalimanı araç kiralama ofisleri debu detayları sağlamadan ve gereklilikleri yerine getirmeden araç kiralama işlemini yapamaz. 

 

Her iki taraf için de gerekli olan bu detayları inceleyecek olursak:

 

Sürücü Belgesi: Kişinin araç kullanabilmek için sahip olması gereken belgedir. Bu belge olmadan kişi araç kullanamayacağı gibi araba kiralama işlemini de yapamaz. Bu nedenle araç kiralamak isteyen kişiden öncelikle sürücü belgesi istenir ve uygunluğu kontrol edilir. Sürücü belgesinin kaç yıllık olduğu da önemlidir. Ekonomik sınıftan araç kiralayabilmek için sürücü belgesinin en az 1 yıllık olması gerekir. Bu süre üst segment araçlar için 2,3, 4 ve 5 yıl olacak şekilde değişiklik gösterir. 

 

Sürücü Yaşı: Sürücü belgesi dışında önemli olan bir diğer konu da sürücünün yaşıdır. Araç kiralamak isteyen kişinin yaşı en az 21 olmalıdır. 20 yaşındaki bir kullanıcı araç kiralamak isterse en az 1 yıllık sürücü belgesine sahip olduğu takdirde bu işlemi gerçekleştirebilir. Bu uygulama asgari genç sürücü ismi ile geçer ve ekonomik sınıftan araç kiralama işlemi ile sınırlıdır. Araç kiralama uygulamasında önemli olan yaş sınırları aşağıdaki gibidir.

Araç Sınıfı Sürücü Yaşı Sürücü Belgesi
Ekonomi 21 2
Orta 24 3
Lüks 27 4

Kiralama Fiyatı: Araç kiralama yaparken en önemli konulardan birisi de kiralama fiyatıdır.Seçilen aracın sınıfı, özellikleri ve segmenti fiyat konusunu belirler. İhtiyaca uygun olan aracı seçerken özelliklerine dikkat edildiği kadar fiyatına da dikkat edilmelidir. Kiralanan aracın sahip olduğu özellikleri, sunduğu hizmeti ve fiyatı doğru orantılı olmalıdır. Aksi takdirde memnun kalınmayan bir hizmete ödeme yapılmış olur. Dokay Rent a Car, bu gibi olumsuz durumların yaşanmaması için “Güvence Paketi” ile kiralama işlemi yapmaktadır. Dokay’ ın “Güvence Paketi” ile İzmir Havalimanı araba kiralama yaparken kendinizi güvende hissedersiniz. 

Kiralama Süresi: Araç kiralama işlemlerinde belirlenen en kısa süre bir gündür. Aylık kiralamaların karşılığı da 30 gündür.

Geç Teslimat: Araç kiralama işlemi yapılırken başlangıç tarihi ve bitiş tarihi belirtilir. Aracın kullanım süresi dolduğunda teslim tarihi geçmeden aracın iade edilmesi gerekir. İade tarihi geçme durumunda kiralama yapan kişinin belirttiği ödeme kartından geçen süreye karşılık belli bir miktar ödeme alınır. 

Ek Sürücü: Kiralanan araç bazı durumlarda iki kişi tarafından kullanılabilir. Böyle bir durum olduğunda kiralama yapılırken bu detayın belirtilmesi gerekir. Aracı kullanacak ikinci kişinin de sürücü belgesi ve yaşı araç kiralamaya ve kullanmaya uygun olması gerekir. Bütün bu detaylar kontrol edildikten sonra uygunluk sağlanıyorsa iki kişi kullanacak şekilde araç kiralama işlemi yapılır.

Sigorta - Kasko: Firmalar kiralama yaptıkları araçların kasko ve sigortalarından sorumludur. Araçların kaskosu ve sigortası aksatılmadan kontrol edilerek uygun halde bulundurulmalıdır.  Kullanıcıların trafikte sorun yaşamaması için bu detaylar ihmal edilmemelidir. Bu konuda firmalar kadar kullanıcıların da uyması gereken bazı önemli kurallar vardır. Aksi takdirde sigorta geçerliliğini kaybeder. Bunlar:

 

  • Sigara, alkol ve uyuşturucu gibi yasaklı maddeler kullanmak.
  • Belirtilen yasal hız sınırına uymamak.
  • Araç kiralama yaparken belirtilen isimlerin dışında bir kişinin aracı kullanması.
  • Aracın kabul edilen karayollarında kullanılması.
  • Kiralama sözleşmesinde belirtilen yük limitinin aşılmaması.
  • Trafikte oluşabilecek herhangi bir kaza sonucu raporun hemen tutulması.
  • Meydana gelen kazada bir ihmal durumu tespit edildiği takdirde sigorta geçersiz sayılır.

 

Dokay’ın, yukarıda belirtilen olumsuz durumlardan etkilenmemeniz için ek ürünlerinde sunmuş olduğu sigorta paketinden yararlanabilirsiniz. Dokay, İzmir araç kiralama havalimanı hizmetleri ile her aşamada ve detayda sizlerin yanında olmaya devam etmektedir. 

Yukarıda belirtilen detaylar dışında araç kiralamada önemli olan bazı işlemler daha vardır. 

Bunlar:

Depozito - provizyon, teslim ve iade, iptal ve değişiklik ve yakıttır. 

Depozito - provizyon aracı kiralarken belirlenen yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı kişinin ödeme aracına konulan bir miktar blokedir. Aracın hasarsız bir şekilde teslim edilmesi durumunda miktar geri iade edilir. Teslim ve iade kiralama işleminde belirtilen teslim alma yeri ve iade etme ofisinin seçilme işlemidir. Kişi teslim alma tarihinde belirttiği yerden aracı teslim alır ve iade günü geldiğinde belirttiği yere zamanında aracı iade eder. İptal ve değişiklik, yapılan bir kiralama işlemi için herhangi bir sebepten iptal edilme ya da değişiklik yapma durumudur. Bu uygulama için firmaların kullanıcılara sunduğu süre genellikle 24 saattir. Kullanıcı aracı teslim alma saatinden 24 saat önce iptal veya değişiklik hakkını kullanabilir. Bu sürenin dışındaki işlemlerde firma yaptırım hakkını saklı tutar.

 

Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Fiyatları


 


 

İzmir Havalimanı araç kiralama fiyatları döneme göre farklılıklar gösterebilir. Özellikle hareketin çok olduğu yaz ve bahar döneminde seçenekler genişleyeceğinden fiyatlar da farklılık gösterir. Dokay, yılın her dönemi birçok noktada gerçekleştirdiği araç kiralama hizmetini müşterilerine uygun olacak koşullarda sunmaktadır. Dokay, hazırlamış olduğu avantajlı paketleri cazip fiyatlar ile tanımlayarak İzmir Havalimanı ucuz araç kiralama yapılabilmesini mümkün kılmaktadır. Dokay, kaliteden ödün vermeden sunduğu avantajlı kiralama seçenekleri ile hem İzmir Havalimanı hem de Türkiye’nin birçok noktasında bulunan ofislerinde hız kesmeden hizmet vermeye devam ediyor. Dokay, İzmir Havalimanı araba kiralama fiyatları siz değerli müşterilerimizin ödeme kolaylığı düşünülerek belirlenmiştir. 

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
Ticari Araç Kiralamanın Avantajları

Dokay Rent a Car‘da, günlük ihtiyaca göre günlük ticari araç kiralama işlemi, aylık ihtiyaca göre aylık ticari araç kiralama işlemi yapılabilirken yıllık ihtiyaca göre yıllık ticari araç kiralama işlemi de...

Bayilik Almanın Avantajları

Eğer bayilik almak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum diyorsanız, öncelikle hangi alanda iş yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Sonrasında bayilik veren firmalar hangileri ve sizin istediğiniz sektörde mevcut mu diye araştırmalısınız....

Kiraladığınız Aracı Nasıl Teslim Etmelisiniz?

Araç kiralama süreci, seyahat planlarınızın önemli bir parçasıdır ve kiraladığınız aracı teslim etmek de aynı derecede önemlidir. Kiraladığınız aracı teslim etmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı önemli adımlar: