• Thursday, 25 April 2024


Kamusal alanlarda insanların bir araya gelmesini kısıtlayan pandemi tedbirleri, tiyatro sanatını da derinden etkilemiştir. Bu durum hem sahnelerden uzak kalan tiyatro sanatçıları hem de tiyatroseverler için üzücü olsa da yeni normale alışma sürecinde tiyatro da seyircisi ile buluşmak için yeni yöntemler geliştirmeyi başarmıştır. Online tiyatrolar bu yeni biçimin en iyi örneklerinden biridir.

Pek çok özel sahne, belediye ve devlet tiyatrosu; seyirciler ile çevrim içi platformlarda buluşmaya başlamıştır. Bu yeni yöntem seyircilerden de tam puan almayı başarır çünkü evden çıkmadan Türk ve dünya oyunlarını keyifli bir şekilde izlemek mümkün hale gelir. Siz de sağlık açısından riske girmeden ve evden çıkmadan tiyatro oyunlarını takip etmek isterseniz bu yazımız sayesinde pek çok farklı yöntem bulabilir ve kendinize en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

 

YouTube Üzerinden Tiyatro Oyunlarını İzlemek Mümkün

 

Dünyanın en büyük ve ünlü video platformu olan YouTube içerisinde pek çok kanal bulunur. Bu portal bugüne kadar daha çok YouTuber’lara ev sahipliği yapsa da artık farklı kanal alternatifleri de bulmak mümkün.

 

Bu alternatiflerden biri Ferhan Şensoy tarafından kurulan Ortaoyuncular Sahnesi. Çok uzun yıllardır kendi sahnesinde pek çok oyun sergileyen Ortaoyuncular, pandemi sürecinde oyun arşivini çevrim içi olarak açan özel tiyatrolar arasında yer alır.

 

Üstelik bu oyunlar arasında artık sahnelenmeyen ve Münir Özkul gibi efsanevi oyuncuların yer aldığı eserler de bulunabilir. YouTube üzerinden Ortaoyuncular kanalını takip ederek hem çevrim içi tiyatro deneyimini ücretsiz olarak yaşayabilir hem de Türk tiyatrosunun kültleşmiş eski eserlerini izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra Genco Erkal gibi kıymetli sanatçıların kanallarını ve çevrim içi oyunlarını da bulmanız mümkün.

 

Belediye Tiyatrolarını da İnternetten Takip Edebilirsiniz

 

Türkiye’nin pek çok şehrinde belediyelerin tiyatro sahneleri bulunur. Belediye tiyatroları bu sanatı seyirciyle buluştururken biletleri ekonomik fiyatlarla sunmaya çalışır. Pandemi döneminde ise oyun arşivlerini ücretsiz olarak internet sitelerinden açan tiyatrolar öne çıkmaktadır.

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin Kent Tiyatrosu da bu sahnelerden biri. Kent Tiyatrosu’nun online oyun seçenekleri arasında hem yetişkinlere hem de çocuklara özel seçenekler yer alır. Fakir Baykurt ve Orhan Kemal gibi klasik Türk yazarlarının eserlerini ya da Shakespeare gibi dünyaca ünlü yazarların oyunlarını izlemeniz mümkün. Çocuklar içinse Antoine de Saint-Exupéry tarafından yazılan ve bugüne kadar pek çok kez sahnelenen Küçük Prens oyunu bulunur. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu’nun internet sitesinde ya da YouTube kanalında çok daha fazla seçenek bulabilirsiniz.

Belediyelerin yanı sıra TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da YouTube kanalı bulunur. Bu kanal sayesinde hem Devlet Tiyatroları’nın arşivine hem de Devlet Opera ve Balesi’nin ücretsiz içeriklerine ulaşabilirsiniz.

 

Biletli Online Tiyatro Seçenekleri

 

Özel tiyatrolar güncel oyunlarını internet üzerinden biletli olarak da yayınlamaktadır. Bu oyunlardan haberdar olmak ve yeni performansları yakalamak isterseniz sevdiğiniz tiyatroların sosyal medya hesaplarını ve internet sitelerini takip etmeniz gerekir. Çevrim içi tüm etkinlikler günler öncesinde bu sayfalar üzerinden duyurulur ve bilet satışı da güvenilir yöntemler ile gerçekleştirilir.

Moda Sahnesi ya da Craft Tiyatro gibi İstanbul seyircisi tarafından çokça tanınan ve sevilen özel tiyatroların sayfalarını takip edebilir veya tiyatro portalı olarak çalışan sayfaları izleyerek duyurulardan haberdar olabilirsiniz.

Sayısız çevrim içi etkinlik seçeneğinin yanı sıra farklı bir şekilde vakit geçirmek için evden çıkmak istediğinizde güvenli bir yönteme ihtiyaç duyarsanız Dokay araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.



 Tüm araçlarımız düzenli olarak dezenfekte edilir ve bu da Dokay ile araç kiralamanın avantajları arasında ilk sırada yer alır. “Neden araç kiralamalıyım?” sorusunun en iyi yanıtını ancak Dokay Rent A Car hizmetlerinde bulabilirsiniz. Dokay İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerin pek çok ilçesinde sizlere hizmet vermekte. Dilerseniz ticari kiralık araç ihtiyacınızı da Dokay imkanları ile gidermeniz mümkün. Hem kısa hem de uzun dönem ticari araç kiralama için Dokay randevu servisi ile hemen irtibata geçebilirsiniz.

 

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
Online Tiyatrolar

Kamusal alanlarda insanların bir araya gelmesini kısıtlayan pandemi tedbirleri, tiyatro sanatını da derinden etkilemiştir. Bu durum hem sahnelerden uzak kalan tiyatro sanatçıları hem de tiyatroseverler için üzücü olsa da yeni...