• Tuesday, 23 April 2024


Karayipler’de bir ada ülkesi olan Küba, dünyada en çok görülmek istenen ülkeler arasında yer alır. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken Küba’nın en büyük gelir kaynağı turizmdir. Renkli evleri ile gezginlerin enerjisini yükselten ülkenin kendine özgü bambaşka bir havası vardır. Küba denilince ilk akla gelen ise puro ve birbirinden değerli klasik araba çeşitleridir. Farklı kültürü ve etkileyici atmosferi ile hemen herkes tarafından merak edilen bu ülkeyi diğer ülkelerden ayıran en önemli özellik ise sağlık ve barınma hizmetinin devlet tarafından ücretsiz sağlanmasıdır. Seyahatlerinizi daha konforlu ve rahat hale getirmek için araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Böylece dilediğiniz yere çok daha kısa sürede ulaşabilir, istediğiniz zaman mola vererek yolculuğunuzu daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Küba’da Gezilecek Yerler

14 bölge ve 1 belediyeden oluşan Küba’nın başkenti Havana’dır. Diğer önemli şehirleri arasında Varadero, Santa Clara, Cienfuegos, Pinar del Rio ve Trinidad yer alır. Resmi dili İspanyolca olan ülkeden en çok kullanılan yabancı dil İngilizcedir. Komün bir yönetime sahip olan Küba’nın hemen her bölgesi görülmeye değerdir. 

 

·       Plaza de La Revolucion

 

Başkent Havana’da yer alan ve dünyanın en büyük meydanlarından biri olan Plaza de La Revolucion, Devrim Meydanı olarak bilinir. Protestoların ve eylemlerin yapıldığı bu meydanda 109 metre uzunluğunda Jose Marti anıtı bulunur. Ayrıca Küba’nın simgesi Che’in demirden siluetinin yer aldığı İçişleri Bakanlığı binası da burada yer alır.

·       Museo de la Revolucion

 

UNESCO tarafından dünya mirası olarak kabul edilen Eski Havana Bölgesi’nde yer alan Museo de la Revolucion yani Devrim Müzesi, hem görkemi hem de Küba Devrimi’ni anlatan hikâye ve objeleriyle mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.


·       Trinidad

 

Her adımda İspanyol etkilerini hissedebileceğiniz Trinidad şehri, muhteşem binaları ile Küba’nın en çok ilgi çeken bir diğer kentidir. Şehirde yer alan Museo Historica Municipial, Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad, Plaza Mayor turistlerin ilgi odağıdır.


·       Santa Clara

 

Küba’nın bir diğer büyük şehirlerinden biri Santa Clara, Che Guevara ile özdeşleşmiştir. Şehirdeki Che Guevara’nın 16 metre yükseklikteki bronz heykeli hayranlık uyandırır. Heykelin bitişiğinde yer alan müzede Che ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu şehre gitmişken Santa Clara Catedrali’ni de mutlaka görmelisiniz.

Küba’da Klasik Arabalar

Dünyanın en sıra dışı ülkelerinden biri olan Küba’da ülkenin tüm sokaklarını kaplayan klasik arabalar oldukça dikkat çekicidir. Küba’ya tatile giden hemen herkesin tatil fotoğraflarında klasik arabalara rastlayabilirsiniz. Özellikle de bir klasik araba tutkunuysanız orijinalliğini tamamen korumuş ve oldukça da bakımlı klasik araba modellerine hayran kalabilirsiniz. Küba sokaklarında bir zaman tüneli görünümü yaratan bu arabaların bu kadar çok olmasının nedeni ise tamamen ülke politikasından kaynaklı. Küba’da 2008 yılına kadar yeni araba satın almak yasaklanmış ve o tarihten sonra da sıfır bir araba almak oldukça zor olduğu için, ülkenin sokakları 1950 model klasik arabalarla dolmuştur. Chevrolet Bel Air gibi Amerikan klasiklerinden tarihi Rus arabalarına kadar pek çok farklı çeşidi caddelerde görebilirsiniz. Dünyanın hiçbir yerinde hepsini bir arada göremeyeceğiniz bu modellerden birini kiralayarak “neden araç kiralamalıyım?” sorusunun en güzel yanıtını şehir turu yaparak görebilirsiniz.

Küba’da Ulaşım

Doğusunda Haiti, güneyinde Jamaica, batısında Meksika ve kuzeyinde ABD ile Bahamalar’ın yer aldığı Küba’ya ulaşım uçak ile sağlanabilir. İstanbul’dan direkt Küba’nın başkenti Havana’ya gidilebilir. Ayrıca farklı şehirlerden aktarmalı olarak da Küba'ya ulaşım sağlanabilir. Peki, Küba’da şehir içi ulaşım nasıl sağlanır?

·       Taksi

Sarı renkli taksilerin neredeyse tamamı devlete aittir. Küba halkı pek taksi kullanmadığı için taksi bulmak oldukça kolaydır. Yalnız bu taksilerde taksimetre olmadığı için pazarlık yapmanızda fayda var.

·       Dolmuş

Klasik Amerikan tipi taksi dolmuş ve standart dolmuşlar ile şehir içinde dilediğiniz yere gidebilirsiniz.

·       Otobüs

Küba’da en ekonomik şehir içi ulaşım seçeneği belediye otobüsleridir. Direkt para ile ödeme yapılabilir ve bu durum da ulaşımı oldukça pratik bir hale getirir.

·       Bicitaxi

İki yolcu kapasitesine sahip üç tekerlekli bisiklet taksiler de Küba’da ulaşımın etkili bir parçasını oluşturur.

·       Cocotaxi

Üç yolcu kapasitesine sahip cocotaxi devlete aittir ve genellikle turistler için kullanılır.

·       Araç Kiralama

Bir şehri tanımanın, keşfetmenin en güzel yollarından biri o şehrin tüm sokaklarını, gezilecek yerlerini ziyaret etmekten geçer. Küba’nın kendine özgü güzelliklerini araç kiralamanın avantajları ile keşfedebilir, eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

Küba’ya yolculuk sadece bir uçak yolculuğundan ibaret olmayabilir. Peki, Küba’ya giderken İzmir şehir merkezinden Adnan Menderes Havalimanı’na nasıl gideceğinizi mi düşünüyorsunuz? Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firmaları arasından kalite ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışması ile ön plana çıkan Dokay Rent a Car üzerinden kendinize en uygun aracı kiralayabilirsiniz. Dokay Rent a Car, en uygun İzmir havaalanı araç kiralama seçenekleri ve araç kiralama fiyatları ile hem ekonomik hem de rahat ve konforlu bir seyahat deneyimi sunar.

 

 

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
Küba'ya Seyahat

Karayipler’de bir ada ülkesi olan Küba, dünyada en çok görülmek istenen ülkeler arasında yer alır. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken Küba’nın en büyük gelir kaynağı turizmdir. Renkli evleri ile gezginlerin enerjisini yükselten ülkenin kendine özgü bambaşka bir...