• Friday, 29 March 2024

Kısa dönem araç kiralama, kullanım amacına yönelik olarak kısa süreli araç ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan bir uygulamadır diyebiliriz. Bazen bir günlük ya da bir aylık gibi farklı zaman dilimleri için kiralık araç ihtiyacınız olabilir. Bu gibi durumlarda araç ihtiyacınızı bu şekilde karşılayabilirsiniz. Kısa dönem araç kiralama, bir gün ile 12 ay arasında bir süre ile kiralanan araçlar için kullanılan bir tanımlamadır. Kısa süreli araç kiralama, otomobil kiralama yapmak isteyen ve araç kiralama kriterlerine uygun olan herkesin yararlanabileceği ve hayatını kolaylaştıran bir uygulama olarak karşımızı çıkmaktadır.

Kısa süreli araç kiralamaya hayatın her anında ihtiyaç duyulabilir. Gün içinde acil gelişen bir yolculuk ya da kendi aracınızda gelişen ve hiç hesapta olmayan bir arıza durumunda günlük araç kiralama yapmak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca son yıllarda senede sadece belli dönemlerde araç kullanan kişiler araç sahibi olmayı seçmeyip, kiralama ile ihtiyaçlarını gidermekte. Tatil planlarınızda seyahati daha kolay ve konforlu hale getirmek adına, kısa dönem araç kiralama iyi bir seçenek olabilir. Yıl içinde sadece tatile giderken veya kısıtlı bir dönem de araç kullanma ihtiyacı duyuyor iseniz, yeni bir araç alıp neredeyse hiç kullanmadan aracı park ta bekletmek ekonomik olmayabilir. Bu tip durumlarda kişiler araç almak için bütçe ayırmayıp, sadece ihtiyacı olduğu dönemler için otomobil kiralama seçeneğini tercih etmekteler.


Tabii hizmeti nereden aldığınız çok önemlidir. Kendinizi güvende hissedeceğiniz, kaliteli hizmet alabileceğiniz, verilen sözlerin yerine getirildiği kurumsal bir firma ile yola çıkmak çok önemlidir. Tam da bu noktada yolda sizi yalnız bırakmayan, her türlü sorunuza cevap bulabileceğiniz firma Dokay’dır.

Dokay, günlük, aylık ve hatta yıllık araç kiralama seçenekleri ile tüm ihtiyaçlarınıza yönelik kurumsal çözümlerde sunmaktadır. Her zaman müşterilerinin çıkarlarını koruyarak hareket eden Dokay’ın sunduğu, uygun seçenekler, karar vermenizde ve harekete geçmenizde size kolaylık sağlamaktadır. İhtiyaç duyduğunuz her durumda Dokay’ın sahip olduğu geniş hizmet ağı ve araç seneklerini tercih ederek günlük veya aylık kiralık araç hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.


Kısa Dönemli Araç Kiralama Şartları


Kısa dönemli araç kiralama yapabilmek için firmaların müşterilerinden sağlamasını beklediği bazı temel gereklilikler vardır. Bu unsurların en başında, geçerli bir sürücü belgesi ve şahsın kendi adına düzenlenmiş bir kredi kartı gelir. Bunlar aynı zamanda hukuken de mecburidir. Bunların dışında kiracının bankalar tarafından hesaplanan kredi notu da kontrol edilir. Kiracının ibraz ettiği bilgilerinin teyit edilebilmesi için, gerekli görüldüğünde kiracıdan ilave bilgi ve belgeler beyan etmesi beklenebilir. Kısa süreli araç kiralamadaki bu ve benzer durumları aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

-             Sürücü Belgesi: En az bir yıllık olmak şartıyla, üst segment araçlar için yıl süresi 2, 3, 4 ve 5 olacak şekilde artmaktadır.

-             Sürücü Yaşı: Araç kiralama yapabilmesi için kişinin en az 21 yaşında olması gerekir. Fakat 20 yaşında bir bireyin en az bir yıllık sürücü belgesi var ise asgari genç sürücü uygulaması ile araç kiralayabilir.

-             Kiralama Fiyatı: Her hizmette olduğu gibi kısa dönemli araç kiralama uygulamasında da günlük fiyatlar ilgili tarihteki talebe ve kapasiteye göre artmakta ya da düşmektedir. Kiralama süresi bittiği halde kiralamayı uzatmak istediğinizde, farklı günlük fiyatlar ile karşılaşabilirsiniz. Kiralama fiyatı ebette aracı seçmekte ve kiralama süresine karar vermede çok etkili olacaktır. Dokay’ ı tercih ederek donanımlı araçları arasından bütçenize de uygun olacak şekilde ucuza araç kiralama yapabilirsiniz.

-             Kiralama Süresi: Otomobil kiralama gün sayısı olarak en az bir günlük işlem yapılmaktadır. Aylık kiralamalar da ise 30 gün olarak işlem görür. Kısa dönem araç kiralama yapmak isteyenler için bu durum bir günden itibaren 12 aya kadar sürmektedir.

-             Geç Teslimat: Araç kiralama süreleri başlangıç günü/saati ile bitiş günü/saati baz alınarak hesaplanır. Bitiş günü ve saati geciktirilmeden aracın tesliminin yapılması beklenir. Yapılmadığı takdirde firmalar 24 saatlik dilimleri aşan her saat için ilave ücretler uygulayabilir. Aşım süresine göre bu ücretler tam gün bedeli ya da günlük bedelin bir kısmı olabilir.

-             Ek Sürücü: Kısa dönem kiralama yaparken, sizin dışınızda aracı kullanacak biri var ise bu kişinin gerekli yetkinliklere sahip olması ve düzenlenen belgelerde sürücü olarak kaydedilmesi, bu kişinin sözleşme şartlarını okuyup imzalaması gerekmektedir. Yani bu kişi sözleşme düzenlenme aşamasında bizzat kiralama ofisinde bulunmalıdır.

-             Sigorta Poliçesi – Hasar Sorumluluk Güvencesi: Araç kiralama yapan firmanın sorumluluğundadır fakat siz de trafikte sorun yaşamamak için bu işlemlerin tam olup olmadığını kontrol etmelisiniz.

-             Depozito: Provizyon: Araçta oluşabilecek güvence kapsamında olmayan bazı hasarların onarım bedelleri, kullanıcı kaynaklı mekanik arızalar ve gelebilecek trafik cezası, HGS geçişleri gibi ekstra masrafların karşılanması amacı ile kiracıdan tahsil edilen teminat bedelidir. Kiralama sonunda herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması hainde derhal iadesi sağlanır.

-             Teslim ve İade: Araç kiralama yaparken aracın nereden alınacağı ve nereye iade edileceği belirtilmelidir. Dokay, müşterilerini yormamak adına adrese teslim araç kiralama hizmeti ile fark yaratmaktadır.

-             İptal ve Değişiklik: Kiralama işlemi yapıldıktan sonra herhangi bir sebepten iptal etmek zorunda kalınabilir. Teslim zamanından 24 saat öncesine kadar bu durumu bildirmek gereklidir. 

-             Yakıt: Kiracı aracın yakıtını nasıl teslim aldı ise, aynı şekilde iade etmesi beklenir.

 

Kısa Dönem Araç Kiralama Avantajları

Kısa dönem araç kiralama avantajları nedir diye düşünecek olursak, birçok avantajının olduğunu görebiliriz? Bunların bazılarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

-             Günlük işlerinizde kolay bir şekilde ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

-             Çalışmakta olduğunuz işinizle ilgili araç gerekebilir. Böyle bir durumda aracınız yok ise hızlı bir şekilde ihtiyacınız olan zaman kadar kısa süreli araç kiralama yapabilirsiniz.

-             Tatil planlarınızda yolculuklarınız başından itibaren ya da uçak sonrası için Dokay’ın kısa dönem araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

-             Kendi aracınız olsa dahi herhangi bir sebepten ikinci bir araca ihtiyaç duyabilirsiniz. Yine böyle bir durumda en iyi çözüm kısa dönem kiralama yapmak olacaktır.

-             Kısa dönem araç kiralama yaparak ihtiyacınız olan süre için araç sahibi olurken yeni bir araç arayıp bulma ve satın alma gibi işlemlerden de kurtulmuş olursunuz. Dokay’ın tüm kiralık araç ihtiyaçlarınıza çözüm bulabileceğiniz araç filosu ile her zaman kalıcı çözümler bulabilirsiniz.

-             Uzun yolculuklarda harekete geçmeden önce kendi aracınızda yapmanız gereken bakım işlemlerini düşünecek olursak otomobil kiralama yaptığınızda bunun gibi işlemlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız. 


Kısa Dönem Araç Kiralama Fiyatları

Kısa dönem araç kiralama fiyatları, seçeceğiniz aracın türüne, kiralama yapacağınız süreye, kiralamanın yapılacağı tarihlere göre değişiklik gösterecektir. Ayrıca araç kiralama koşulları firmadan firmaya değişmektedir. Örneğin araç kiralama firmalarının tamamı araçların günlük belli bir km’den fazla kullanılması halinde ilave ücretler talep eder. Bu sınırlar bazı firmalarda çok az, Dokay’da ise oldukça yeterlidir. Ayrıca hasar/arıza durumunda firmaların uyguladığı onarım süreçleri değişkenlik gösterebilir. Bu koşulları bilmeden kiralama yapmanız halinde hiç umulmadık masraflar ile yüz yüze gelinebilir. Dokay yine bu noktada kiracının lehine uygulamaları ile sektörde öne çıkan firmalardan biridir. Araç kiralama yaparken ihtiyacınız olan araç kadar bütçeniz de önemli bir rol oynadığından, bu detayları da gözeterek araç kiralama fiyat araştırması yapmanız, sizi bir adım öne çıkaracaktır. Bu araştırma ile ihtiyacınız olan aracın hangi koşullarda ne kadar maliyeti olacağını öğrenmiş olursunuz. Örneğin, aylık araç kira fiyatları bütçeniz için daha uygun bir seçenek ise bir aya yakın günlük kiralama yapmak yerine 1 aylık araç kiralama seçeneğinin düşünebilirsiniz. Uzun yol yapacak iseniz dizel bir araç tercih etmeniz düşünülebilir. İlave Güvence Paketlerinden satın alarak tüm risklerden ve doğabilecek ekstra masraflardan muafiyet kazanabilirsiniz. 

 

Dokay, günlük veya aylık kısa dönem araç kiralama fiyatları konusunda da her zaman olduğu gibi her bütçeye hitap edebilecek miktarlarla müşterilerinin yanındadır. Sahip olduğu her alanda, her daim müşteri memnuniyetini ön planda tutarak ve kaliteli hizmet anlayışından asla taviz vermeden tecrübelerini her geçen yıl daha da artırarak ilerleyen Dokay, kısa süreli araç kiralama fiyatları ile de fark yaratmaya devam ediyor. Dokay’ın sunmuş olduğu avantajlı aylık/günlük araç kira fiyatları ile bütçenizi sarsmadan araç ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Sizde uygun seçenekli kısa dönem araç kiralama fiyatlarını yakalayarak araç kiralama yapabilmek için Dokay’ı ziyaret edin! Kampanyalarımıza ulaşmak için tıklayın.

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
Sakız Adası Araç Kiralama

Günümüzün ekonomik koşulları doğrultusunda bir araç sahibi olmak artık eskisinden daha zor bir süreç haline gelmiş durumda. Ancak toplu ulaşım sağlamamıza yarayan vasıtalarda da kalabalık eşyalarımız ile yolculuk yapamayacağımız gibi,...

Araba Kiralamak İçin Gerekli Olan Koşullar Nelerdir?

Her şehirde ve her havaalanında kolaylıkla araç kiralama noktası bulmak mümkün. Uçak yolculuğu yapacaksanız ve gittiğiniz yerde araç kiralamak istiyorsanız, iniş yaptığınız havaalanında işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Araç kiralama yapacağınız firmanın her...

Kısa Dönemlik Araç Kiralama Seçenekleri

Kısa süreli araç kiralamaya hayatın her anında ihtiyaç duyulabilir. Gün içinde acil gelişen bir yolculuk ya da kendi aracınızda gelişen ve hiç hesapta olmayan bir arıza durumunda günlük araç kiralama...

Kiraladığınız Aracı Nasıl Teslim Etmelisiniz?

Araç kiralama süreci, seyahat planlarınızın önemli bir parçasıdır ve kiraladığınız aracı teslim etmek de aynı derecede önemlidir. Kiraladığınız aracı teslim etmeden önce dikkat etmeniz gereken bazı önemli adımlar: