• Saturday, 27 April 2024

Aksiyon dolu bir tatil mi seversiniz, yoksa sakin bir tatil mi? Her ikisini 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu’nda birleştirmeye ne dersiniz? Hem İzmir’de koşacak, heyecanlı bir yarışa katılacaksınız hem de Ege’nin o dinlendirici sükunetinde güzel birkaç gün geçireceksiniz. 

Tatil kavramı kişiye göre değişir mi? ‘Değişir elbet’, dediğinizi duyar gibiyim. Kimisi yaylaya çıkmayı, kimi yurtdışına gitmeyi, kimi de her şey dahil bir otelde bir hafta boyunca yemeyi, havuz kenarında güneşlenmeyi tercih ediyor.

Ama bu yazı bu tercihleri yapanlar için değil, bambaşka bir hobiyi tatil seçeneği ile birleştirenler için. Koşu, yüzme, bisiklet gibi spor aktivitelerini tatil haline getirmiş birçok insan var. İşte onlar için güzel bir parkur ve tatil önerisi anlatacağız.

Kordon da koşmak...

Bu yarışın tam adı 10. Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu... Her yıl eylül ayının ikinci haftasına denk geliyor yarış. İzmir’in bu tarihte hala yaz sıcaklığında olduğunu hatırlatmak isteriz. Yani serin havada koşacağınız bir sonbahar koşusu olarak düşlemeyin. Ama işin iyi tarafı bu koşu sonrası güzel bir  tatil ile kendinizi ödüllendirebilirsiniz.  Bu yılki koşu 11 Eylül Pazar gününe denk geliyor. Perşembeden yola çıkarak, cuma gününü de tatile dahil edebilirsiniz.

Bunun için önce www.dokay.com.tr’den bir araç kiralayın. İzmir’e uçakla ulaştıktan sonra Adnan Menderes Havalimanı’nda kiralık aracınızı teslim alın.

Dokay’ın havalimanındaki güler yüzlü personeli işinizi çabucak halledecektir


Önce kayıt yaptırın

Bu iş öncelikle kayıt işi ile başlıyor, bunu unutmayın. https://www.maratonizmir.org/tr adresine girip yarış kaydınızı yaptırabilirsiniz. Yarış Cumhuriyet Meydanı’ndan başlıyor, Kordonboyu’ndan Cumhuriyet Bulvarı ve Haydar Aliyev Bulvarını takip ederek devam ediyor. Balçova İnciraltı Caddesi birleşiminden ise geri dönülüyor. Böylelikle toplamda 21 kilometrelik koşuyu tamamlamış oluyorsunuz. Yarış sabah 7’de başlıyor ki, İzmir sıcağını düşünürseniz bu  gerçekten en iyi zaman. Hızlı olun ve sıcağa kalmayın derim ben.

Yarış esnasında yanı başınızdan Dokay tişörtlü koşucular geçerse (veya siz onları geçerseniz J) selam vermeyi de unutmayın. Çünkü bu yıl ki koşuya Dokay ekibi de tişörtleri ile katılıyor.

Yarış KİT’lerinizi (çip, koşu tişörtü ve göğüs numarası), bir gün önceden saat 20.00’a kadar  Bornova - Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Sporları Salonu'ndan  almayı unutmayın. Bu arada yarış KİT’ini kimliğiniz ile kendiniz teslim alabiliyorsunuz.

 

Yarış sonrası denize

Yarışı bitirdiniz, terlediniz, yoruldunuz, şimdi deniz zamanı. Özellikle yarış sonrası tatil keyfi bir başkadır. Çünkü endorfin salgılayan bedeniniz yaptığınız her işten ayrıca keyif alacaktır. İzmir’e bir saatlik mesafede, araçla çok kolay ulaşabileceğiniz birçok tatil bölgesi bulunuyor. Biraz paraya kıyacaksanız Çeşme, Alaçatı civarında güzel bir otele yerleşebilirsiniz. Bu mevsim turizm canlılığını devam ettirdiği için otellerde olağanüstü bir ucuzlama beklemeyin.

Ama Seferihisar, Davutlar, Foça gibi daha hesaplı kamp alanları bulabileceğiniz yerlerin de birer saatlik uzaklıkta olduğunu hatırlatmak isteriz. Ama şehirden çok uzaklaşmak istemeyenler içinse İnciraltı, balık ekmek, midye ve birşeyler içmek içerek deniz havası almak için güzel bir tercih olabilir.

Denize girmek için ise biraz daha yol gidip Urla ve Çeşme tarafına uzanmanızı da tavsiye ederiz. Ne de olsa altınızda arabanız var J, İşte araç kiralamanın avantajı da bu.

 


Kızlar Ağası’nda kahve zamanı...

Şehir merkezinde üç beş gün geçirmek isteyenler içinse deniz sonrası alternatif gezi noktaları da bol. Örneğin Kızlar Ağası Hanı canlılığı ve güzel kahveleri ile sizi mest edecektir.

Han adını, 3. Ahmet ve 1. Mahmut dönemlerinin kızlar ağası olarak görev yapan Hacı Beşir Ağa’dan almış. 1744 yılında yaptırılan Han’ın avlu bölümünde kafeler, aperatif yemek alanları bulunurken iç bölümlerinde turistik eşya dükkanları bulunuyor.

Hanın etrafı ise tekstil ürününden tutun da kahve dükkanlarına, aktarlara kadar birçok işyerinin şenlendirdiği Kemeraltı bölgesi.

Ayrıca İzmir’in akşamları, imbatı, kordonu ve Karşıyakası da ayrı bir güzeldir. Uygun fiyatlı kiralık bir araba, hem denize gitmeniz, hem de İzmir’in tadını çıkarmanız için gerçekten çok güzel bir seçenek olabilir.

 

Şimdiden iyi koşular ve keyif dolu tatiller....

  

YARIŞ İÇİN ÖNEMLİ NOTLAR

+ Yarış Adı: 10. Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu

+ Yarış Tarihi: 11.09.2022

+ Yarış Başlama Saati: 07:00

+ Yarış Bitiş Saati: 09:30

+ Yarış Parkuru: Yarış, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak İnciraltı Spor Tesisi yanında bulunan doğal dönüşten dönülerek tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda son bulacaktır.

+ Ödül töreni saat 10:00'da etkinlik alanında düzenlenecektir.

+ Yarışmacılar çıkış noktası olan Cumhuriyet Meydanı’nda yarışma öncesi toplanacaklardır.

+ Yarışmaya katılacak tüm sporcular kayıtlarını  1 Eylül 2022 tarihi saat 18:00'e kadar, www.maratonizmir.org adresinden online olarak yapacaklardır. Koşucu kontenjanı dolduğunda kayıt sistemi otomatik olarak kapanır.

İRTİBAT : 0232 293 42 13

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
11. Alaçatı Ot Festivali

Bahar ve taze yiyecekler derken bu mevsimde ziyaret edilecek en güzel festival hakkındaki yazımıza göz atmaya ne dersiniz? Alaçatı Ot Festivali’nden söz ediyorum.İnternetten daha uygun fiyata araba kiraladık İstanbul’dan Alaçatı’ya araçla...

Bayramda Ege Sahilleri

Araç kiralamak mantıklıBayram tatilinde hem aile ziyareti hem de tatil planlıyorsanız en iyi seçenek araçla yola çıkmak. Uzun mesafeyi uçakla kat edenler de bulundukları bölgelerde araç kiraladıkları için bayram tatilinin...

İzmir’in Koşu Rotaları

KORDON BOYUİlk koşu alternatifi tabii ki Kordon boyu. Bir tarafınızda Alsancak, diğer tarafınızda Karşıyaka, ortada muhteşem bir deniz, açık bir gökyüzü... Mis gibi deniz kokusu, saçlarınızı okşayan imbat rüzgarı ve...

İzmir'den Bergama'ya Bir Yolculuk

Çalınan Tarih Bergamaİzmir’de hafif hafif soğurken, deniz hala ılıkken uçak biletleri ucuzlamaya başlar ve otel fiyatları da düşer. Sonbahar, yola çıkmak için gerçekten çok güzel bir zaman dilimidir. İstanbul ya...