• Sunday, 28 April 2024

İzmir’in dillere destan güzelliği ve kendine özgü havası onu her yerden farklı kılıyor. Öyle ki, büyük olduğu kadar aynı zamanda yormayan bir şehir. Her ne kadar nüfusu her geçen yıl daha da kalabalık olsa da İzmir, size bir dinginlik sunuyor. Şehir merkezinde bulunan sahilleri, yürüyüş parkurlar, parkları, vapurları gibi birçok özelliği ile sizi şehrin yoğunluğundan ve gürültüsünden alıp götürüyor. İzmir’ de adeta kendi dünyanızı özgürce oluşturabiliyor ve yaşayabiliyorsunuz. Onu her yerden farklı kılan en önemli özelliklerin başında çok farklı ve çeşitli bir yaşam sunması geliyor. İzmir öyle bir yer ki hafta içi gün boyu işinizi yapabilir, akşam sakin bir ortamda rahatlayabilir ve hafta sonu tamamen başka bir yerde tatil yapabilirsiniz. Hafta sonu tatil seçenekleriniz de bir o kadar fazla. İzmir’i sevmek için sebep çok sevmemek için hiç yok diyebilirim. İzmir, etkileyici dokusu, yaşam tarzı, tarihi binaları ve mekanları yanı sıra doğal güzellikleriyle de ön plana çıkıyor. Bildiklerimiz çok evet ama bir de çok duyulmayan saklı kalmış cennet köşeleri var ki neden daha önce bilmiyordum diyeceksiniz. Hadi gelin İzmir’in cennet köşelerini birlikte gezelim. İzmir ve çevresindeki tüm bu doğa harikası noktaları gezerken rahat bir şekilde seyahat etmek için www.dokay.com.tr ‘den araç kiralayabilirsiniz. 


Karagöl:

Şehrin en bilinen ilçelerinden biri olan Bornova’da bulunuyor. Karagöl, merkezden yaklaşık 30 km uzaklıktaki Yamanlar Dağı’ nda bulunuyor. Bölgeye farklı rotalardan araçla veya yürüyerek ulaşmak mümkün. Gerçekten çok bilinmeyen ve saklı kalmış bir cennet köşesi diyebiliriz. Yemyeşil bir doğanın içinde bulunuyor Karagöl. Etrafında çınar, söğüt, kızılçamlar ve karaçamlar adeta görsel bir şölen sunuyor. İşte bu harika doğa noktasında piknik yapabilir, kamp kurabilir ve orada bulunan işletmede güzel ve doğal yemekler yiyerek harika bir gün geçirebilirsiniz. Karagöl’ de bulunan kamp alanları yine bu tarz tatil severler için harika bir fırsat olabilir.

 

Gölcük Yaylası:

Gölcük, İzmir ilçelerinden Ödemiş sınırları içerisinde bulunuyor. Merkezden uzaklığı yaklaşık 120km iken Ödemiş’ ten 18 km mesafededir. Doğa harikası Gölcük, Birgi köyünde bulunuyor. Bahar geldiğinde yemyeşil doğası ağaçlarında filizlenen çiçekleri ile harika bir  görünüm sunar. Yaz boyu temiz havası, doğanın sunmuş olduğu bütün güzellikleri ile ziyaretçilerini ağırlar ve sonbahar geldiğinde yeşil ve kahverengi tonları ile yine harika bir görünüme bürünür. Gölcük, keşfedilmesi ve zaman geçirilmesi gereken özel yerlerden biri. Gelen herkesin keyifli vakit geçirebileceği ve doğanın eşsiz güzellikleri ile bütünleşebileceği özel bir yer.

 

Şirince Köyü:

Şirince, Selçuk ilçesine bağlı ismiyle müsemma şirin mi şirin bir köy. Aslında ismini duymayan kalmamıştır. Ancak İzmir’in cennet köşelerinden bahsederken Şirince Köyü’ ne yer vermemek olmazdı. Kendine özgü dokusuyla nam salmış evleri, üzümleri, şarapları ve daha birçok sahip olduğu özelliği ile yerli yabancı herkesin gözbebeği bir yerdir. Taş sokaklarında gezinirken köy halkının birbirinden farklı tezgahlarından yerli ürünleri satın alabilirsiniz. Hediyelik eşyalar, yöreye özgü otlar, adaçayları, reçeller ve daha nicesi. Geldiğiniz için mutlu olacağınız ve bir sonraki gelişinizi iple çekeceğiniz bu güzelim köy, şehir merkezinden yaklaşım 85 km uzaklıktadır. Şirince köyünü görmüş birisi olarak söyleyebilirim ki köyü gören değil görmeyen bin pişman. Gözünüze çarpan her bir kare tablo niteliğindedir. Bu güzel görüntünün yanında temiz havası ve doğası da cabası. İzmir’e yolu düşen herkesin muhakkak gitmesi ve görmesi gereken bir yer Şirince Köyü.

 

Kuş Cenneti:

Çiğli ilçesi sınırlarında bulunan Kuş Cenneti, şehir merkezine yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Kuş Cenneti, Gediz Deltası üzerinde oldukça büyük bir alana sahiptir. Yakın zamanda yapılan tespitlere göre 289 farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Burayı önemli kılan bir diğer özelliği de nesli tehlike altında olan tepeli pelikanlar için üreme merkezi olması. Bunun yanı sıra flamingo, leylek, deniz saksağanı, çulha kuşu, uzunbacak, arıkuşu, angut, suna ve deniz kırlangıcı gibi birbirinden farklı kuşlara ev sahipliği yapıyor. Bu sevimli kuşlar; doğa gezginleri, doğa fotoğrafçıları ve kuş gözlemcileri için müthiş bir görsel şölen sunuyor.

 

Nebiler Şelalesi:

Dikili ilçesine bağlı Nebiler köyünde yer alır. Bir diğer ismi de aşıklar şelalesidir. Şelalenin kendi güzelliği dışında etrafında da ziyaretçileri çeken başka detaylar vardır. Farklı boyutlarda mağaralar, doğayla iç içe patika yolları ile doğa sever tatilciler için eşsiz bir konudur. Peri Padişahın kızı Sümeyra ile Yörük Ali’ nin büyük aşkı ve hiç ayrılmamak adına ettikleri dualar karşılığında onların bu şelaleye dönüştürüldüğüne inanılır. Bu büyük aşkın simgesi olarak aşıklar şelalesi olarakta anılan bu doğa harikası günümüzde aşıkların ve doğa severlerin uğrak yeridir.


Bozdağ:

Serin suları, kum plajları ve bahar aylarıyla meşhur İzmir’in kış ve kış sporlarını sevenler için de Bozdağ’ı vardır diyelim. Öyle ki aklınıza karı ve kışı getirmeyen bir kentte hem böyle bir yer oldun hem de kayak yapılsın şaşırmamak elde değil. Ama tam da bu şekilde bir yer Bozdağ. Ödemiş ilçesinde bulunan bölge, şehir merkezine 115 km uzaklıkta yer alıyor. 2500 metre yüksekliğe sahip alanda kayak yapılabildiği gibi tırmanma seven doğa sporcuları için de alanlar bulunuyor.

 

Spil Dağı Millî Parkı:

İzmir ile Manisa arasında yer alan milli park yaklaşık olarak Bornova’dan 40 km uzaklıktadır. Bölgeye göre farklı bir morfolojik ve jeolojik yapısı vardır. Spil Dağı aynı zamanda endemik bitki örtüsüne sahiptir. Mitolojik olarak bağlantıları olduğuna inanılan dağın arkeolojik yapısı ve tarihi de oldukça zengindir. Gidilip görülmesi gereken özel yerlerden birisidir.

 

Çiçekliköy:

Bornova ilçe sınırları içerisinde yer alan köyün merkeze uzaklığı 20 km ‘dir. İzmir’e hem yakın olması hem de tabiatı ile doğa severlerin uğrak yeri olan Çiçekliköy, ister hafta içi akşamları isterseniz de hafta sonu gidebileceğiniz harika bir kaçış noktası. Şehrin gürültüsünden ve karmaşasından kurtulmak için kaçabileceğiniz hem çok yakın hem de doğa ile iç içe bir yer. Ailenizle birlikte gün boyu harika vakit geçirebileceğiniz bir ortam arıyorsanız işte tam da yanı başınızda bulunan Çiçekliköy’ e gidebilirsiniz. Piknik alanları, çocuklar için oyun alanları, mangal yerleri, et lokantaları gibi birçok alternatifin bulunduğu alanda günün nasıl geçtiğini anlamayacak kadar güzel vakit geçirebilirsiniz. 

 

Bademli Köyü:

Dikili ilçesinde bulunan Bademli Köyü, şehir merkezine yaklaşık 125 km uzaklıktadır. Muhteşem görüntüsü ile Türkiye’nin Maldivleri ünvanına sahip bölge eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Etrafında deniz çevreli kara parçasını donatan çam ve zeytin ağaçları harika bir görsel şölen sunuyor. Kendine aşık eden bir güzelliğe sahip Bademli Köyü, bilenler için cennet bilmeyenler için de büyük bir kayıp oluyor. Gelen ziyaretçilere, köyün kendisi ayrı güzellik denizi apayrı güzellikler sunuyor.

 

Homeros Vadisi:

Bornova ilçesinin Çamiçi mevkiinde yer alır. Şehir merkezine 15 km uzaklıktadır. Şehre yakınlığı ile İzmir halkının gözdesi konumdadır. Kolay ulaşım ile özellikle hafta içi piknik yapmak ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Vadi, yürüyüş yolları, rengarenk çiçekleri ve doğasıyla ziyaretçilerine harika bir deneyim ve görsellik sunuyor.

Yorumlar

Yeni Yorum Ekle
Benzer İçerikler
İzmir'de Gezilecek 10 Keyifli Yer

Anadolu Yarımadası’nın batısında, Ege Denizi’nin kıyısında yer alan İzmir, yerli ve yabancı turistleri her mevsim ağırlamaya devam ediyor. Ege’nin incisi olarak ifade edilen İzmir’deki gezilecek yerler sunduğu pek çok farklı...

İzmir’in Koşu Rotaları

KORDON BOYUİlk koşu alternatifi tabii ki Kordon boyu. Bir tarafınızda Alsancak, diğer tarafınızda Karşıyaka, ortada muhteşem bir deniz, açık bir gökyüzü... Mis gibi deniz kokusu, saçlarınızı okşayan imbat rüzgarı ve...

İzmir’in Saklı Cennetleri

Karagöl: Şehrin en bilinen ilçelerinden biri olan Bornova’da bulunuyor. Karagöl, merkezden yaklaşık 30 km uzaklıktaki Yamanlar Dağı’ nda bulunuyor. Bölgeye farklı rotalardan araçla veya yürüyerek ulaşmak mümkün. Gerçekten çok bilinmeyen...

Yarı Yıl Tatili İçin En İyi Rotalar

Çanakkale Şehitlik ZiyaretiGelin seyahate kuzeyden başlayalım ve hiç ihmal etmediğimiz bir şehri kış rotamıza alalım. Yakın dönem Türk tarihinde önemli bir yer tutan Çanakkale Şehitliği yarı yıl tatilinde çocuklarınız ile...